Бијељина: Уз несигурну епидемиолошку ситуацију и лијеп гест захвалности излијеченог пацијента :: Semberija INFO ::

 

Бијељина: Уз несигурну епидемиолошку ситуацију и лијеп гест захвалности излијеченог пацијента


На дан 21.08.2020. у Ковид болници хоспитализована су 23 болесника. Нажалост, у протекла 24 сата биљежимо још један смртни случај. Ради се о особи старије животне доби са придруженим коморбидитетима. Два болесника су у тешком стању, налазе се на неинвазивној механичкој потпори.

Већина болесника захтијева повремену или сталну кисеоничку терапију, саопштено је јутрос на састанку Кризног штаба Болнице. У Бијељини  је  данас регистровано седам (7) нових случајева позитивних на вирус корона. Епидемиолошка ситуација у Бијељини је и даље несигурна.

Апелујемо на све да поштују прописане мјере заштите (ношење заштитних маски, физичка дистанца и дезинфекција руку). Будимо друштвено одговорни, чувајмо себе и своје здравље, а на тај начин ћемо сачувати и
здравље својих најближих, али и других око нас.

Један лијеп гест и захвалност особљу Ковид болнице упутио је излијечени пацијент који је био хоспитализован на интензивном одјељењу Ковид болнице више од мјесец дана, највећим дијелом на респиратору. Битку против КОВИД-19 добио је захваљујући беспоштедној борби медицинског особља, те је одлучио да им се на томе захвали.