До сада привремено затворено 50 угоститељских објеката у Српској :: Semberija INFO ::

 

До сада привремено затворено 50 угоститељских објеката у Српској


Због непоштовања превентивних мјера заштите од епидемије, инспектори су до сада обавили више од 33.600 контрола у Српској, у којима су изречене казне у износу од 502.000 КМ. 
 
До сада је за 50 угоститељских објекта у Српској изречена мјера привремене забране рада, подаци су Инспектората РС.
 
– Инспектори ће и у наредним данима наставити с контролама поштовања превентивних мјера, у складу са Закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство РС. Позивамо привредне субјекте и грађане да и даље остану одговорни и досљедни у поштовању превентивних мјера и да на тај начин дају свој допринос у борби против корона вируса – поручили су из Инспектората РС.
 
Више пута је наглашено да циљ контрола није кажњавање, већ обезбјеђивање примјене прописа, односно заштите здравља и живота грађана.
 
– Пословни субјекти који поштују мјере и организују свој рад у складу с препорукама Института за јавно здравство РС, не треба да брину због доласка инспектора. Међутим, свако неодговорно понашање и несавјесни појединци који угрожавају здравље грађана биће строго санкционисани – више пута су упозорили из Инспектората РС.

Izvor: Srpska info