У дане викенда 144 учесника искључена из саобраћаја :: Semberija INFO ::

 

У дане викенда 144 учесника искључена из саобраћаја


У оквиру кампање Министарства унутрашњих послова Републике Српске „Вози опрезно-путуј безбједно“ на подручју Полицијске управе Бијељина у дане викенда организована је акција контроле возача под дејством алкохола, опојних дрога или психоактивних лијекова, а све са циљем спречавања настанка саобраћајних незгода са посљедицама по лица.
 
Током акције аклотестирано је 1425 учесника у саобраћају.  Због вожње у алкохолисаном стању санкционисано је и искључено из саобраћаја 144 возача.  Од укупног броја девет возача је лишено слободе због алкохолисаности, док је једно лице одбило да се тестира на опојне дроге и психоативне лијекове.
 
У јулу и августу догађа се већи број саобраћајних незгода, у којима је вожња под дејством алкохола и непрописна брзина један од значајних фактора. У јулу и августу 2020. године у саобраћајним незгодама погинуле су четири ососбе, од чега су три возача мотоцикла и један возач путничког аутомобила.
 
Издвојили би податак, да је за 15 дана (15 -30. јун) радарски систем забиљежио 921 прекорачење брзине кретања на путевима Полицијске управе Бијељина, што и даље показује да велики број учесника у саобраћају не поштује ограничење брзине кретања, чиме угрожавају како своју, тако и безбједност других учесника у саобраћају.
 
Полицијска управа Бијељина апелује на све учеснике у саобраћају, да поштују саобраћајне прописе и да не дозволе себи да постану дио црне статистике'', наведено је у саопштењу за јавност Полицијске управе Бијељина.

​Полицијска управа Бијељина