Русија снима прве филмске сегменте у свемиру :: Semberija INFO ::

 

Русија снима прве филмске сегменте у свемиру


Руска свемирска летјелица Сојуз МС-19 пристала је на Међународну свемирску станицу (ИСС), а путници су били руска глумица Јулија Пересилд и редитељ Клим Шипенко.
Шипенко планира да први пут у историји кинематографије сними секвенце из филма у свемиру, преноси Тањуг, позивајући се на ТАСС.
Посада ИСС-а ће сада провјерити разлику у ваздушном притиску у летјелици и станици, а тек онда ће екипи бити дозвољен улазак на станицу.

Први у историји филм у орбити


Сојуз није могао да се споји са станицом аутоматски, па се прешло на ручно управљање.
Пересилд и Шипенко ће доћи у свемир прије америчког глумца Тома Круза, који такође планира да оде у свемир уз помоћ ракете Space X и сними холивудски филм, чији се назив још не зна.
Они ће провести 12 дана на ИСС-у, прије него што се врате на Земљу.

‘Шанса која се пружа једном у животу’

Екипа планира снимити филмске сегменте за нови филм под називом “Изазов“ о докторици хирургу која је позвана на хитну мисију на свемирску станицу како би спасила члана посаде који има проблема са срцем.
Током конференције за новинаре у руском космодрому у Бајконуру, Пересилд је признала како је обука за мисију била јако тешка, али је то назвала шансом која се пружа једном у животу.

“Ово је чудо, невјероватна прилика. Радили смо јако тешко и јако смо уморни иако смо добро расположени. Психолошки, физички и морално је све било тешко. Али, мислим да, када постигнемо циљ, ништа неће бити тако тешко и сјећаћемо се свега са осмјехом“, истакла је глумица.

​Агенције