РСС: Градоначелник грешком отишао у Бањалуку :: Semberija INFO ::

 

РСС: Градоначелник грешком отишао у Бањалуку


Човјека данашњице треба схватити - опхрван је егзистенцијалним проблемима, притиснут теретом технолошких револуција, бомбардован медијским порукама, вијан политичким демагогијама, али Републичка странка Српске већ пети дан покушава да прозре злу намјеру 13 савјетника градоначелника Бијељине Љубише Петровића, који су свог надређеног ,,грешком“ обавијестили да умјесто на протест који се одржава у овом граду, треба да оде на протест у Бањалуци.
 
Многи грађани који су се јавили нашој странци имали су готово идентичне примједбе - да је градоначелник на фотографијама из Бањалуке изгледао збуњено, изгубљено, у једном тренутку чак и љутито, јер је схватио да није ријеч о протесту који је организовала Коалиција „Договор за Бијељину“.
 
У међувремену, Републичкој странци Српске обратио се један од 13 градоначелникових савјетника и под условом да не објавимо његово име и презиме, исказао сумњу да је ријеч о опструкцији коју од самог доласка Љубише Петровића у Градску управу, чини неколико његових блиских сарадника.
 
- Добио сам поруку од самог градоначелника, који као што знате увијек пропагира рад према закону, транспарентност и стручност, да откако је ступио у кабинет сумња да му неко на путу од писарнице до канцеларије секретарице преправља пошту и утиче на то да касни на догађаје или долази на погрешне локације. Признао ми је да је желио да дође на протест у Бијељини, да погледа народ у очи и каже шта је све учинио у претходних 10 мјесеци, али да су га и овог пута у томе спријечили појединци који не желе добро Бијељини и њеним грађанима - навео је наш саговорник.
 
Републичка странка Српске овом приликом изражава забринутост због антидемократских дјеловања и грубог кршења права првог човјека Бијељине. На сљедећем засједању локалног парламента предложићемо да Град оснује посебну фирму за доставу поште градоначелнику, која ће задовољавати све безбједносне услове, што би значило и отварање нових радних мјеста, првенствено за становнике Црњелова.
 
До тада, уз искрено саосјећање и подршку градоначелниковој борби за истину и закон, позивамо га да се врати из Бањалуке у Бијељину и организује чишћење кишне канализације, јер су за четвртак најавили обилну кишу.

Републичка странка Српске