ПРИПРЕМЕ ЗА БАЛКАНСКО ПРВЕНСТВО У ВЕСЛАЊУ ТЕКУ ПО ПЛАНУ :: Semberija INFO ::

 

ПРИПРЕМЕ ЗА БАЛКАНСКО ПРВЕНСТВО У ВЕСЛАЊУ ТЕКУ ПО ПЛАНУ


Вишеград и Република Српска биће домаћини Балканског првенства у веслању од 9. до 11. септембра 2022. године, када ће угостити више од 400 веслача и веслачица, тренера, веслачких званичника и представника медија из девет балканских земаља.

Према информацијама из Организационог одбора Балканског првенства у веслању 2022. на чијем челу је директор Јавне установе "Воде Српске" Мирослав Миловановић, припреме за овај велики спортски догађај у Републици Српској реализују се према плану, у координацији свих релевантних носилаца веслачког спорта у РС и БиХ. Предсједник Веслачког савеза БиХ Небојша Марковић и предсједник Веслачког савеза Републике Српске Емир Kустурица заједнички прате план спољњег и унутрашњег уређења Интернационалног веслачког центра на Дрини, на локацији Сасе у Вишеграду. На приједлог Милана Трнинића, предсједника Извршног одбора Веслачког савеза Републике Српске, техничка и извршна организација Балканског првества у веслању повјерена је Веслачком савезу Републике Српске и Веслачком клубу "Једрина" из Вишеграда.

Организацију Балканског првенства у веслању 2022. подржало је више институција и привредних друштава у Републици Српској: Јавна установа "Воде Српске", Општина Вишеград, ХЕ на Дрини, Министарство породице, омладине и спорта, са циљем промоције спорта и здравог начина живота. Према најавама, овај велики спортски догађај као покровитељи ће подржати и бројне друге компаније и привредници.

Домаћинство Балканског превства у веслању 2022. године додијељено је Веслачком савезу БиХ и Веслачком савезу Републике Српске на конгресу Баканске веслачке федерације (БРА) који је одржан прошле године у Струги (Сјеверна Македонија). Овај значајан спортски догађај је велика прилика за промоцију спортског и туристичког потенцијала ријеке Дрине, Вишеграда и Републике Српске.