Снажна порука Синдиката српске полиције са 16 Полицијаде на Златибору: Увијек уз државу и народ! :: Semberija INFO ::

 

Снажна порука Синдиката српске полиције са 16 Полицијаде на Златибору: Увијек уз државу и народ!


На овогодишњој 16 по реду Полицијади Српског синдиката полиције окупило се више од 1.500 полицајаца из 28 управа из свих крајева Србије.

Лазар Ранитовић, предсједник ССП, полиције рекао је да полицајци из Синдиката српске полиције стоје чврсто уз свој народ и државу и у најтежим ситуацијама.

-Имамо и знање и умијеће и срце јуначко, али и велику љубав према нашем роду, нашој држави и нашој служби -рекао је Ранитовић, чија организација има више од 8000 чланова.



 -Племенитост нас је вазда красила, а личним примјером, у дане Полицијаде, стваљамо до знања да Србија има полицајце за примјер.Уз посао, бринемо о свим нашим људима.Кренули смо у веилку акцију да сви наши чланови дају узорке матичних ћелија, како би могли да помогну онима којима је најтеже било гдје у Србији али и свијету.

 На полицијаду која траје до недјеље стигли су и највиши функционери синдиката већине сусједних земаља, не само некадашњих ЈУ република, које чине Балканску унију синдиката, коју је иницирао Српски синдикат полиције.

Одата је пошта погинулим колегама.Поручено је да су били и да ће увијек бити и на услузи сваком човјеку у невољи, ма гдје то било.Тиме руковођени за највећи полицијски подвиг наградили су  припаднике Сектора  за ванредне ситуације МУП Србије, који су били у Турској и тамошњем народу помагали када су их задесили страховити земљотреси.

Награду за најбољег официра -старјешину добио је Милован Кнежевић, начелник Полицијске управе у Ужицу, који је, како је речено, прошао све дужности и полицији, водећи рачуна и о пословима полиције, али и људима који су на њима ангажовани.

Златну плакету добио је  Слободан Ћосовић. Сребрну плакету добили су Небојша Стефановић и Сандри Вучић. Полицајци се такмиче у фудбалу, баскету, одбојци, стељаштву, трчању, шаху, риболову, пикаду, надвлаћењу конопца...

Као и обично  на Полицијаду је стигла бројна  и уиграна екипа из Полицијске управе у Шапцу.Да их појача стигао је и мало Борисав Благојевић, чији  је деда Милоје био саобраћајни полицајац, а полицајац и његов отац Жељако -инспектор Полиције.