У подруму пронашли три мртве бебе, отац и старија кћи (20) оптужени за инцест :: Semberija INFO ::

 

У подруму пронашли три мртве бебе, отац и старија кћи (20) оптужени за инцест


Стравичан случај на сјеверу Пољске. Троје мртве новорођенчади пронађено је у подруму куће. Ухапшени су отац (54) и његова кћерка (20) за које се сумња да су били у инцестуозном односу.

Остаци двије мртве бебе откривени су у пластичним врећицама у плитким гробовима у петак док је треће новорођенче у поодмаклом стадијуму распадања пронађено у суботу.

Пјотр Гиерасик (54) оптужен је за три убиства те инцест с 20-годишњом кћерком  као и за инцестуозне односе с другом кћери. Старија кћи Паулина Гиерасик оптужена је за два убиства те инцест.

Тужилаштво сматра да је Пјотр Гиерасик двоје убијене дјеце добио с 20-годишњакињом за коју кажу да је била у споразумној вези с оцем. Треће дијете било је из везе коју је имао с другом кћерком након што ју је силовао. Тужилаштво су казали да 54-годишњака сумњиче и за убиство треће бебе.

До ових језивих открића дошло је након што је полиција добила дојаву социјалне службе. Пјотр се у село доселио прије отприлике 15 година, а након смрти супруге остао је сам с дјецом. Било их је 10-12, а најстарији су већ одселили из родитељске куће, рекао је један мјештанин.

“Пјотр је оставио добар утисак. Двориште је запуштено, али је уградио нове прозоре на кућу. Није пио, водио је дјецу у шетњу или у шуму у брање гљива. Били су обична породица. Ко би рекао да се такве гадости догађају у њиховом дому“, рекао је мјештанин, наводи Даилy Маил, а преноси Н1.

Али колеге у посластичарници у којој је Паулина радила у сусједном селу Стара Кишева посумњали су да је трудна након што је почела носити широку одјећу. Затим је узела три седмице годишњег, али се вратила након само седмицу дана.

Једна радница из трговине рекла је:

“Сви смо претпостављали да је трудна, мислим да је носила стезник. Кад се раније вратила с одмора, промјена је била видљива. Била је пуно мршавија, слабија и стално уморна. Кад смо је питали за дијете, одглумила је изненађење и негирала да је родила.”

Други мјештанин је рекао да су Пјотр и Паулина живјели као пар: “Ходали су руку под руку, звала га је именом. Прије неколико мјесеци јој је обријао главу како је други мушкарци не би гледали. Гледала је у њега као у Бога.”

Један од Паулининих колега наводно је алармирао социјалну службу након што је видио узнемирујућу СМС поруку коју је 20-годишњакиња послала свом оцу.

Чека се обдукција како би се утврдило како су бебе умрле. У међувремену, полиција наставља претраживати имање како би видјела има ли још тијела скривених у кући.

(Танјуг)