Милатовић у част патријарха Порфирија приређује ручак у Вили Горица :: Semberija INFO ::

 

Милатовић у част патријарха Порфирија приређује ручак у Вили Горица


ПОДГОРИЦА - Предсједник Црне Горе Јаков Милатовић приредиће данас у Вили Горица свечани ручак у част патријарха српског Порфирија, саопштено је из његовог кабинета.

Ручку ће присуствовати митрополит црногорско- приморски Јоаникије и епископ будимљанско- никшићки Методије, а позвани су и представници осталих вјерских заједница у Црној Гори.

На ручак су позвани и највиши званичници Владе и Скупштине, мандатар за састав нове Владе, представници Главног Града, као и представници академске и културне заједнице, наводи се у саопштењу.

Патријарх српски Порфирије допутоваће данас у дводневну посјету Црној Гори поводом обиљежавања 10. годишњице од освештања Саборног храма, дочека моштију Светог Спиридона и освештања камена темељца цркве Светог Саве, као и темеља Православне гимназије “Свети Сава”, чија изградња је почела у подгоричком насељу Стари аеродром.

Саборни храм Васкрсења Христовог у Подгорици грађен је пуних 20 година. Његова градња је, после дугих усаглашавања и добијања одобрења од надлежних власти, са благословом митрополита Амфилохија, почела 1993. године.

Идејно рјешење храма, по благослову митрополита Амфилохија, урадио је блаженопочивши архитекта др Предраг Ристић.


Танјуг / Глас Српске