Хаос на црногорском приморју: Олујни вјетар носио кровове :: Semberija INFO ::

 

Хаос на црногорском приморју: Олујни вјетар носио кровове


Foto: Instagram
Олујни вјетар на црногорском приморју нанио је велике материјалне штете у Будви и Сутомору.

Усљед неповољног времена у метрополи црногорског туризма отказан је данашњи програм фестивала "Буди у Будви".

Олујни вјетар у Будви однио је кровове и тенде са неколико објеката, а кровне конструкције падајући на тло оштетили су више путничких аутомобила. За сада се не зна колико је возила оштећено на неколико локација и колика је материјална штета.

Због неповољних временских прилика данашњи програм на Фестивалу су отказани. То су потврдили из Туристичке организације Будве.

У саопштењу ТО Будва наводе да се, због јаких удара вјетра, отказује вечерашњи музички програм на Адриатиц Стреет Фоод фестивалу. Отказани су и дјечји програми.

Олујни вјетар однио је кров са средње школе "Данило Киш" у Будви. Такође, на Старој аутобуској станици код Старог града вјетар је однио кровну конструкцију са оближњег објекта. Том приликом је оштећено неколико аутомобила.

Упућен је апел грађанима да због сопствене безбједности не пролазе поред школе.

Оштећен је и кров Медитеранског спортског центра. Директор МСЦ-а Никола Вучићевић казао је да су зауставити све активности клубова у центру.

Оштећени надгробни споменици у Спичу

Столетно стабло храста оборено је из коријена поред цркве Свете Текле у Сутомору, а на црквеном гробљу оштећено је више надгробних споменика. Црква није оштећена.

Олујни вјетар је оборио храст у ноћи између петка и суботе. За сада се не зна колика је материјална штета.

Средневјековна двоолтарна црква Св. Текле (Ћекле) налази се западно од Сутомора, удаљена око километар од мора и приближно толико од тврђаве Нехај.

Из црквеног одбора су обавестили предузеће Комунлане ђелатности.
Према првим процјенама стабло има 40-50 кубика грађе.

(Б92)