Бил Гејтс открио због које теорије завјере су га људи заустављали на улици и оптуживали :: Semberija INFO ::

 

Бил Гејтс открио због које теорије завјере су га људи заустављали на улици и оптуживали


Фото - Танјуг / АП
Извор: Независне новине

Милијардер Бил Гејтс је протеклих година смјештан у центру бројних, бизарних теорија завјере.

Ако неко можда није упућен, појединци вјерују да је "организовао пандемију ковида-19" због финансијске добити, затим да је "чиповао људе помоћу вакцина", али и да је куповао пољопривредно земљиште с циљем да "изгладњује Американце".

Оснивач Мајкрософта (Microsoft) сада открива једну теорију завјере због које је заустављан на улици, преноси ЛадБибле.

Он је гостовао у подкасту "The Rest Is Politics" и поменуо неколико непријатних ситуација.

"Морате да се најсмијете свему томе. Неко ми је пришао на улици, то се десило више пута, рекао да сам га чиповао и да га пратим унаоколо?! Госпођо, зашто бих желио да знам гдје се крећете? Да ли заиста вјерујете да тако проводим вријеме?", казао је Гејтс.

Милијардер је поменуо и друге тврдње које круже мрежама:

"Када кажу да профитирам од вакцина или да су вакцине лоше за дјецу", додао је и открио да има људе који прате теорије завјере и процјењују да ли "измичу контроли".

"Ако постану превише распрострањене, онда желите да одговорите", казао је.

Бизарна теорија да Гејтс "чипује људе" актуелизована је током пандемије короне.

Појединци вјерују да "убацивањем микрочипова у људе", помоћу вакцина, оснивач Мајкрософта жели да "преузме контролу над популацијом".

Гејтс се огласио и на друштвеним мрежама, гдје је говорио о теоријама завјере.

"Још 2015. године сам упозоравао да може доћи до пандемије која ће изазвати десетине милиона смрти. Моја фондација финансира истраживање вакцина да би спасила животе. Трошим милијарде на вакцине и поносан сам што су помогле да се у посљедњих 20 година преполови број смртних случајева. Идеја о чиповима нема смисла".

Један корисник се надовезао на одговор, истичући да у данашње вријеме постоји једноставнији начин да се прате милијарде људи: "Зашто користити вакцине када сви носимо телефоне", преноси Телеграф.