На подручју Бијељине пронађена лабараторија за производњу и узгој индијске конопље :: Semberija INFO ::

 

На подручју Бијељине пронађена лабараторија за производњу и узгој индијске конопље



 Полицијски службеници Полицијске управе Бијељина у сарадњи  са Управом за организовани и тешки криминалитет Министраства унутрашњих послова Републике Српске, а под надзором Окружног јавног тужилаштва у Бијељини  провели су 14.02.2024. године,  оперативну акцију на подручју града Бијељина. На основу наредбе Основног суда у Бијељини извршили су претресе  на три  локације на подручју града Бијељине.



Приликом претресања пронађена је и привремено одузета лабараторија за узгој индијске конопље, којом приликом је изузето 270 комада стабљика ,,Индијске конопље“, као и припадајућа опрема (гријалице, клима уређаји, термометри, специјалне лампе, вентилатори, вјештачко гнојиво, филтери и друга електро опрема), једна пушка, мобилни телефони и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела.

Од стрaне полицијских службеника по наредби поступајућег тужиоца лишени су слободе Б.Д. и А.А. из Бијељине.
Наведена лица ће уз Извјештај о почињеним кривичним дјелима ,, Неовлаштена производња и промет опојних дрога“ и ,,Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“ данас бити предата у надлежност и на даље поступање Окружном јавном тужилаштву.
 
 
ПОРТПАРОЛ
Александра Марић