БИЈЕЉИНА: САСТАНАК СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ КАНТОНА САРАЈЕВО :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: САСТАНАК СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ КАНТОНА САРАЈЕВО


Делегација Кантона Сарајево, на челу са Едином Фортом премијером Кантона Сарајева и Елмедином Конаковићем предсједником Скупштине Кантона Сарајево, посјетили су Бијељину и одржали радни састанак са градоначелником Мићом Мићићем и начелницима одјељења Градске управе.



Предсједник Скупштине КС Елмедин Конаковић је изразио задовољство виђеним и што су имали прилику размијенити искуства. Према његовим ријечима, “ако не могу високе политике да се договоре и ако су закочиле процесе у земљи, нижи органи могу и хоће, мислим на локалне нивое, кантоне, да поправљају оно што висока политика квари”.

Премијер КС Един Форто, такође је изразио задовољство боравком у Бијељини и најавио да ће ускоро послати позив за узвратну посјету.
- Желимо да разговарамо о најбољим праксама у локалним заједницама у БиХ, гдје можемо помоћи, али и обратно.Сретни смо да имамо заједничких идеја, што ме посебно радује, а задовољство ми је видјети како је Бијељина наметнула имиџ пословне локалне заједнице. Највећи фокус је на приватном сектору и то и ми у Сарајеву покушавамо да изборимо, да покажемо да је тај сектор мотор развоја. Разговарали смо о конкретним пројектима, као нпр. о пласману производа “Произведено у Семберији”, рекао је Форто.

Градоначелник Мићо Мићић, састанак је оцијенио веома добрим, јер је циљ направити што бољи амбијент за бољи живот грађана.
- Бијељина је годинама била житница БиХ и постојала је сарадња. Све пројекте које раде са међународним организацијама и донаторима, настојаћемо да “препишемо”, како бисмо повукли дио средстава из ЕУ, рекао је Мићић.

Семберија инфо - О. Стјепановић
Фото - Б- Милошевић