МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: Поштујмо мјере - да овај вирус што прије буде наша прошлост! :: Semberija INFO ::

 

МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: Поштујмо мјере - да овај вирус што прије буде наша прошлост!


Поводом највећег православног празника Васкрса, у Републици Српској сутра, на Велики петак, 17.04. од 15,00 часова до суботе, 18.04. у 05,00 часова, па опет у суботу од 15,00 часова, до понедјељка 20.04.2020. године у 05,00 часова на снази је забрана кретања за сва лица на територији Републике Српске, односно полицијски час.

Од ове забране су изузети здравствени радници, лица којима је неодложно потребна здравствена помоћ, припадници МУП-а РС који су на задатку, представници других агенција за провођење закона и организација која врше јавна овлашћења, који су на задатку, лица којима послодавац изда потврду о потреби кретања због несметаног обављања процеса рада и лица којима МУП Републике Српске изда дозволу за кретање. 
  
Апелујемо на све грађане да поштују донесене мјере, које су донесене прије свега у циљу смањења опасности ширења вируса корона међу становништвом. 

Вирусом корона до сада је у Републици Српској заражено 486 људи, а 214 особа се опоравило од вируса. У Републици Српској досад је од посљедица вируса корона преминуло 15 особа, а у Универзитетско-клиничком центру у Бањалуци налази се 103 лица, од који су 42 са тежим симптомима, пет на респиратору, а три на неинвазивној респирацији.