Шаровић: Ослободити плаћања корона теста и лица која иду на лијечење ван РС, пензионере и лица са посебним потребама :: Semberija INFO ::

 

Шаровић: Ослободити плаћања корона теста и лица која иду на лијечење ван РС, пензионере и лица са посебним потребама


„Српска демократска странка упутила је јуче Народној скупштини РС проширену иницијативу да се ђаци, студенти, лица са посебним потребама и лица која путују у пратњи тих лица ван Републике Српске, пензионери и лица која су упућена на лијечење ван Републике Српске ослободе од плаћања комерцијалне цијене тестирања на корона вирус који сада износи 200 КМ“ – истакао је Мирко Шаровић, предсједник СДС.
 
„Похваљујемо одлуку Владе РС да уважи нашу иницијативу да плаћања корона теста буду особођени студенти из Републике Српске. Међутим, сматрамо да постоје још неке категорије становништва које треба да буду ослобођене од плаћања ове комерцијалне услуге из разлога што се ради о лицима чије лијечење није могуће у Републици Српској“ – казао је Шаровић.
 
Шаровић сматра да и лица са посебним потребама која из одређених разлога напуштају Републику Српску, личних или здравствених, треба да буду ослобођена обавезе плаћања овог тестирања.
 
„Обзиром да се ради о лицима којима је неопходна помоћ и њега других особа, тражимо да се чланови породице која су у пратњи ових лица на путовању ослободе плаћања комерцијалног тестирања у Институту за јавно здравство“ – нагласио је Шаровић.
 
СДС - Сектор за политику и медије