Активности полицијских службениика Полицијске управе Бијељина у циљу безбједног одржавања матурских прослава :: Semberija INFO ::

 

Активности полицијских службениика Полицијске управе Бијељина у циљу безбједног одржавања матурских прослава


Полицијски службеници Пoлицијске управе Бијељина, организовали су радне састанке са директорима основних и средњих школа на подручју које оперативно покривају, у циљу прикупљања информација о организовању матурских прослава.
 
Директори основних школа које гравитирају градском урбаном подручју су изјавили да неће организовати прославе матурских вечери због актуелне епидемије Корона-вируса, јер не могу да испуне све заштитне мјере.
 
Директори средњих школа још нису донели коначну одлуку у вези одржавања прослава матурских вечери, али ако их буде, исте ће бити одржане у складу са Закључком Републичког штаба за ванредене ситуације од 01.06.2020. године, а истим закључком су дефинисане обавезе директора школа у погледу начина организовања прослава.
 
Апелујемо на матуранте да се придржавају препорука и упутстава хигијенско – епидемиолошких служби, да се током матурских забава суздрже од понашања која би могла довести до нарушавања јавног реда и мира, те да у случају конзумирања алкохола не почињу вожњу и не управљају возилом под дејством алкохола.
 
Уколико буде одржавање матурских прослава биће обезбјеђено појачано присуство полицијских службеника на мјестима окупљања матураната, гдје ће се вршити појачана контрола свих учесника у саобраћају како би матурска славља протекла без инцидената.
 
ПОРТПАРОЛ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ
Александра Марић