Осумњичени за покушај убиства у Њемачкој ухапшен у БиХ :: Semberija INFO ::

 

Осумњичени за покушај убиства у Њемачкој ухапшен у БиХ


– Осумњичени за покушај убиства у сукобу двије супростављене групе у њемачкој граду Натхајму, ухапшен је у Сарајеву по међународној потјерници, пренијели су данас њемачки медији.

Медији преносе да је ријеч о осумњиченом за којег се само наводи да има пријављено боравиште у њемачком граду Хајденхајму, а који је прије двије седмице отворио ватру на аутомобил у покрету у којем је било неколико особа.

Наводно се радило о сукобу двије супарничке групе.Медији нису навели националност осумњиченог.

Након пуцњаве, он је успио да побјегне полицији, која је у сарадњи са тужилаштвом у Елвангену расписала међународну потјерницу,

Управо та међународна потјерница је била пресудна за његово хапшење. Наиме, он је 19. марта заустављен на аеродрому у Сарајеву и приведен.

Тужилаштво Елвангена је потврдило да је послало захтјев за изручење, те да је то процедура која ће потрајати, али ће он свакако бити изручен Њемачкој.

Њемачки медији подсјећају да је до пуцњаве дошло 5. марта ове године, када су се сукобиле двије групе. Тада је дошло до употребе ватреног оружја, а а пуцано је на аутомобил ауди. Власник аудија је успио да побјегне у сусједно двориште и остао је неповријеђен, али је полицији изјавио да је више него јасно да је он био мета. Полиција је на његовом аудију пронашла неколико рупа од метака.

Тужилаштво није објавило никакве информације о могућој позадини злочина или природи ривалитета између двије групе, позивајући се на истрагу која је у току.

(Независне)