НЕШИЋ: СРБИ НИСУ НА ПОСЛУЖАВНИКУ ТУЂИХ ИНТЕРЕСА :: Semberija INFO ::

 

НЕШИЋ: СРБИ НИСУ НА ПОСЛУЖАВНИКУ ТУЂИХ ИНТЕРЕСА



Кристијан Шмит већ дуже вријеме борави у БиХ мислећи да је високи представник. Није, заправо је туриста. Он се мјесецима оглашава по разним питањима мислећи да његова ријеч нешто значи. У реалној политици, његова ријеч не мијења ништа.

Тако је и са његовим потписом на папир за који су га лагали да представља закон. То није закон, законе доносимо у нашим легалним и демократским институцијама. Кристијана Шмита слагали су они који му потурају идеје од којих БиХ може само потонути у дубоку кризу, у њиховим сулудим геополитичким играма који од нас треба да направе народе на послужавнику, а не народе у срцу Европе.

Срби и српски народ на то не пристају. И јасно и гласно као Срби морамо рећи одлучно и снажно НЕ, достојни наше славне историје и наших очева који су стварали Републику Српску. Оно што је Шмит потписао, БиХ ставља у колонијални статус, само у колонијама суспендован је Парламент и законе доноси странац.

Таква одлука потпуно обесмишљава не само изборни процес већ сам институт избора. Смисао избора у свакој држави на свијету је избор посланика чији је једини задатак доношење закона.

Поштовани партнери, који је смисао избора у БиХ, ако законе не доносе посланици већ их намеће појединац, странац? Годину дана разговарамо о измјенама Изборног закона. Република Српска није поставила ни један услов, ни један захтјев. Услове су постављале странке из Федерације. Све техничке измјене прихватљиве су за Републику Српску.

Зато још једном позивам партнере да у Парламенту БиХ усвојимо измјене Изборног закона. које су готово све усаглашене. Ако је циљ Изборни закон то можемо сутра учинити. Ако је циљ понижење БиХ  и прије свега њених народа, Република Српска, поново истичем у том неће учествовати и на то неће пристати.