Вучић са моста у Рачи поручио: Помирење да, понижење никада :: Semberija INFO ::

 

Вучић са моста у Рачи поручио: Помирење да, понижење никада


Фото - Танјуг
СРЕМСКА РАЧА - Само уједињени можемо све, разједињени не можемо ништа, поручио је вечерас предсједник Србије Александар Вучић на обиљежавању страдања Срба у Хрватској у операцији "Олуја", на мосту у Сремској Рачи којима су прогнани дошли у Србију.

Српски предсједник је подсјетио да Србија и Република Српска од 2014. године заједнички обиљежавју српска страдња, на шта је, истиче, поносан.

"Срећан сам и поносан што видим да је цијели српски народ разумио значај те идеје, тог заједничког и готово јединственог рада. Он показује да уједињени можемо све, а раздвојени не можемо ништа и били бисмо много слаби, баш као што смо били 1995. године", рекао је Вучић.

Наша је обавеза, каже предсједник Вучић, да дјеци у Србији и Републици Српској објаснимо да матрица како су Срби криви за све не може опстати.

"Србија живи, неће нестати и неће носити жиг који су јој ставили", поручио је Вучић.

Он је рекао да помирење и мир желе, али не понижење:

"Помирење да, понижење никада", рекао је Вучић.

Одговарајући на позиве да се у име помирења прослави годишњица "Олује", а тиме и страдање Срба у Хрватској, Вучић је рекао да Србија није никог терала да призна геноцид, само да покаже пијетет према жртвама, онако како је Србија имала снаге да не прећути злочине које су починили Срби.

"Немојте да нас терате да славимо убијање Срба и да говоримо да су то "велики кораци напред, како бисмо били добри Европи. Нећемо да славимо трагедију српског народа, убијање српских цивила, српске дјеце...Србија неће пристати никада на такво понижење", рекао је Вучић и поновио:

"Помирење да, понижење никада".

Танјуг / Независне