Србија има уметника, среће и БОД против Португала! :: Semberija INFO ::

 

Србија има уметника, среће и БОД против Португала!


Foto: Tanjug/AP/Armando Franca
Храброст се исплатила - Србија се из Португала враћа с освојеним бодом који ће сигурно охрабрити "орлове" у наставку квалификација. Бриљирали су Душан Тадић и Марко Дмитровић, Португал се испромашивао.
 
Не, Србија није бриљирала на "Да Лужу", али из ове утакмице се неће памтити грешке у додавањима, мало панике и иницијатива Португала, памтиће се велика храброст "орлова" који су у Лисабону дали све од себе за велики бод на старту квалификација за ЕУРО2020.
 
Памтиће се и минијатуре магичног Душана Тадића, стрелца са "креча" из 7. минута, као и лавовска партија Марка Дмитровића који само један шут није могао да заустави.
 
Био је то пројектил Данила Переире који је као од шале прошао кроз нашу ослабљену средину терена и лопту послао у рашље. Пре и после тога, његови саиграчи су се прилично испромашивали, а у 74. минуту нису имали ни среће, када је арбитар Шимон Марчињак поништио пенал.
 
Антонио Рукавина је играо руком после спуштене лопте главом Андреа Силве, али је уверљив говор тела српских играча и његовог помоћника био довољан да промени одлуку.
 
Није то обесхрабрило Португалце који су напали још јаче до краја утакмице и последњу шансу имали преко Пепеа у четвртом минуту надокнаде, али срећа је овога пута пратила храбре и одвела "орлове" до успешног старта квалификација.
 
Па да их и наставимо у истом тону!
 
ПОРТУГАЛ - СРБИЈА 1:1 (1:1)

​Мондо