Сарајево побиједило Слогу у Бијељини :: Semberija INFO ::

 

Сарајево побиједило Слогу у Бијељини


Фудбалери Сарајева без већих су проблема остварили побједу (4:1) на гостовању у Бијељини код Слоге из Горњег Црњелова, у мечу полуфинала Купа БиХ и дошли су на корак пласмана у финале Купа БиХ.

Бордо тим је надиграо РС прволигаша и већ у првом дијелу практично осигурао пласман у финале, без обзира што је свакако остало да се игра и 90 минута реванша на Кошеву.

Већ на отварању меча Капић је могао довести госте у водство, на крају је лопта избачена у корнер. Након новог корнера, којег је извео Шишић, а погодио је Рахмановић.

Сарајево је наставило да напада, убрзо је дошло и до другог гола. Играла се 27. минута када је Харис Ханџић мајсторски погодио на центаршут Пидре с лијеве стране.

Мало прије тога, Ханџић је промашио велику шансу, но брзо се искупио. Бордо тим је у 36. минути дошао до трећег гола. Беновић руши Рахмановића, пенал за госте, а Велкоски забија. Први пут му је ударац одбранио Бодирога, али је Велкоски одбијену лопту поспремио у мрежу.

Сарајево је могло до новог гола у завршници првог дијела, када Велкоски сјајно шутира из слободњака, али брани Бодирога, добија овације и завршава прво полувријеме.

На почетку другог дијела тресе се мрежа Сарајева, али је погодак поништен због офсајда, а убрзо је било 0:4.

Аладин Шишић је лијепо и приземно погодио супротни угао гола Бодироге за 4:0. Ту је било, заправо, све готово, али ни домаћи, а ни гости нису одустајали од намјере да постигну гол.

У 57. минути досуђен је слободан ударац за госте у опасној зони, но Ресићев ударац одлази мало поред гола Бодироге.

Успјели су домаћи да постигну почасни гол. Играла се 69. минута, када је Комарчевић извео корнер, а Хаџикадунић главом забија за 4:1. Могао је лако гостујући састав до петог гола, али је у 80. минути Мустафић погодио стативу, с тим да је Бодирога успио мало да скрене пут лопти.

Тако Сарајево сада може да се посвети дербију са Жељезничаром на Грбавици, а уз то је тренер Хусреф Мусемић стигао да одмори неке кључне играче.


Слога - Сарајево 1:4 (Хаџикадунић 69/ Рахмановић 12, Ханџић 27, Велкоски 36, Шишић 49)

Слога: Бодирога, Матовић, Арнаутовић, Ристић, Мацановић, Комарчевић, Планић, Михајловић, Хаџикановић, Крмар, Беновић.

Сарајево: Ковачевић, Пидро, Рахмановић, Велкоски, Капић, Шишић, Мустафић, Ђокановић, Курдић, Ханџић, Дуповац.

​Izvor: sportsport.ba