Доктор данског тима: Ериксену на терену стало срце, још се не зна зашто :: Semberija INFO ::

 

Доктор данског тима: Ериксену на терену стало срце, још се не зна зашто


Дански фудбалер Кристијан Ериксен доживео је срчани застај када се срушио током утакмице против Финске на Европском првенству, рекао је данас доктор данског тима Мортен Босн.

У посљедњим тренуцима првог полувремена утакмице између Данске и Финске на Европском првенству, Ериксон се срушио на терен на стадиону Паркен.

“Реанимирали смо га, радило се о срчаном застоју”, рекао је Босн.

“Колико смо били близу да га изгубило? Не знам, али вратили смо га послије једне (дефибрилације), што је прилично брзо”, рекао је он и додао да су сви обављени прегледи били добри.

Босн је навео да је Ериксен био у несвијести када је стигао до њега.

“Када сам дошао до њега, дисао је, осјећао сам пулс, али се све одједном промијенило и почели смо реанимацију… Помоћ је заиста брзо стигла и учинили смо све што смо морали и успјели смо да га вратимо”, рекао је Босн.

Он је истакао и да још није јасно шта је изазвало колапс Ериксона.

“Нисам кардиолог, па ћу детаље о томе зашто се то догодило препустити стручњацима”, додао је.

Такође је рекао да 29-годишњи фудбалер можда не би преживео да се утакмица није играла на великом турниру, с врхунском опремом при руци.

“Мислим да је то било одлучујуће. Када се тако нешто догоди вријеме је пресудан фактор, а то време је кратко. То је било пресудно”, рекао је Босн.

Фудбалер Интера је послије указане помоћи на терену на носилима изнет са терена, окружен саиграчима.

Утакмица Данске и Финске је била суспендована око 90 минута прије него што је настављена. Финска је на крају побиједила са 1:0.

Селектор Данске Каспер Хјулманд рекао је да је Ериксен, када је разговара са њим, више бринуо о својим саиграчима, него о себи.

“Рекао је: ‘Не сјећам се много тога, али ме више бринете ви, како сте?’ То је типичано Кристијаново понашање. Било је лијепо видети га како се смјешка”, рекао је Хјулманд.

Данска је отказала за данас планирани тренинг, а селектор је рекао да ће тим сутра покушати да се врати уобичајеној рутини.

Инсистирао је да су играчи одлучни у томе да заврше турнир.

Данска ће наредни меч у Групи Б Европског првенства играти у четвртак против Белгије.

​БЕТА / БХРТ