ЗВЕЗДА ДОМИНАНТНО ДО ТИТУЛЕ И ЕВРОЛИГЕ! :: Semberija INFO ::

 

ЗВЕЗДА ДОМИНАНТНО ДО ТИТУЛЕ И ЕВРОЛИГЕ!


Foto: MONDO/M. Šolak
У "мајсторици" финала АБА лиге, чији почетак је због упада навијача на терен каснио 57 минута, постојао је само један тим! Били Берон МВП финалне серије.
 
Црвена звезда је четврти пут у историји првак региона, али за разлику од 2015, 2016. и 2017, када је славила у Загребу и у Сремској Митровици, сада је имала то задовољство да посао доврши, у великом стилу, у својој кући!
 
Црвено-бели су у "мајсторици" финала плеј-офа АБА лиге били разиграни и распуцани, а досадашњи шампион, Будућност, била је конкурентна само у првих 12 минута.
 
На крају, Црвена звезда - Будућност 3:2, после невероватних 97:54 (18:13, 29:8, 27:16, 23:17) у мечу одлуке.
 
Као што је познато, црвено-бели су до трона стигли без Џоа Регленда, као и Стратоса Перпероглуа, који се повредио током другог меча.
 
Звезда је погодила 16 тројки из 32 шута, а најефикаснији је био Кејси Риверс са 21 поеном.
 
Сјајно су играли и Бориша Симанић, који се на најбољи начин препоручио НБА скаутима пред јунски драфт, затим и Мохамед Фаје, Били Берон, Филип Човић, Огњен Добрић, на почетку и капитен Бранко Лазић, док се екипа још "тражила"...
 
Били Берон проглашен је за најкориснијег играча финалне серије (МВП). Он је у пет мечева против "плавих" у просеку бележио 14,4 поена, 3,4 скокова и 3,4 асистенција.
 
Укупан Звездин шут из игре био је дупло бољи од противниковог (55:27 одсто), а доминирали су изабраници Милана Томића и у другим елементима, пре свега у асистенцијама - 27:9.
 
Треба истаћи и да је тимски индекс корисности црвено-белих био 124, а Будућности само 27, после шокантних минус један на полувремену!
 
Мондо