Фантастичан почетак сезоне за АК "Атлетик" и Ему Ковач :: Semberija INFO ::

 

Фантастичан почетак сезоне за АК "Атлетик" и Ему Ковач


Нова тркачка сезона је почела, а атлетичари Атлетског клуба "Атлетик" су кренули у освајања медаља баш онако како су и најавили, веома успјешно.

Прије мјесец дана, 14. јануара на Међународном атлетском митингу у Загребу Ема Ковач је оборила досадашњи рекорд БиХ и РС у дворани на 600м. Рекорд који је и до сада био у њеном власништву са резултатом 1.39.75. Од ове године Атлетски савез БиХ је укинуо рекорде за пионире и њихови резултати се сада вреднују као најбољи резултат свих времена у БиХ али то не умањује вриједност истог.



Седам дана касније, једна мања екипа ових сјајних атлетичара одлази у Ваљево на Светосавску трку и у Бијељину се враћа са двије златне (Ема Ковач и Урош Марковић) и једном бронзаном медаљом (Лука Пајкић). Тог дана свој први наступ за овај клуб имала је и наша сјајна сениорка Ивана Михајловић, траил тркач која је трчала трку на 3000м. Предаха за Ему није било па је тако опет морала за Загреб на Међународни атлетски митинг али овај пут на 800м гдје је и овај пут била успјешна оборивши досадашњи седам година стар најбољи резултат у категорији пионирки у дворани са резултатом 2.20.05.



Протеклог викенда атлетичари АК "Атлетик" ставили су у Београду круну на претходна такмичења, на Отвореном првенству у дворани за млађе јуниоре гдје је сјајна бијељинска тројка поново заблистала на атлетској стази. Ема Ковач поново трчи најбољи резултат у историји БиХ за дјевојчице на 800м који сада износи 2.19.70, Драган Сенић у трци на 800м обара лични рекорд 2.23.11 а Лука Пајкић у скоку у вис скаче 145цм.

Како најављују из клуба, они немају одмора јер је распоред такмичења изузетно густ а они не желе да пропусте могућност да се докажу на домаћој и међународној сцени.


Семберија инфо