Наставља се фудбалска Лига шампиона, дерби у Милану :: Semberija INFO ::

 

Наставља се фудбалска Лига шампиона, дерби у Милану


Након више од три мјесеца паузе, утакмицама осмине финала, вечерас креће нокаут фаза фудбалске Лиге шампиона.

На Сан Сиру снаге ће одмјерити Милан и Тотенхам, док ће се у Паризу састати Парис Сен Жермен и Бајерн Минхен.
Свакако најзанимљивији сусрет ове седмице биће дуел ПСЖ-а и Бајерна на Парку принчева. Оба тима тресе мини криза.

ПСЖ је на старту ове године у седам лигашких утакмица доживио три пораза, реми и три побједе, те испао у осмини финала Купа од Марсеја.

Парижани се и даље могу похвалити предношћу од пет бодова на врху табеле Лиге 1, али пораз у двије утакмице у низу далеко је од идеалног начина припреме за европски сусрет с Бајерном.

Поред свега Кристофа Галтиера муче и кадровски проблеми, Лионел Месси је пропустио пораз од Монака због проблема с тетивом, док је Килиан Мбапе пропустио посљедње три утакмице због повреде бутине.

Бајерн такође пролази кроз мини-кризу. Са зимске паузе се вратио с три везана ремија, али услиједиле су и двије побједе.

Мир у табору баварског шампиона ремети и играч који ове сезоне више неће играти, голман Мануел Нојер, који је на скијању сломио ногу.

- Наравно, то је велика утакмица, заиста важна утакмица за клуб и за нас као тим. Потребна нам је заиста добра игра у уторак увече, али то је занимљива утакмица. Два велика тима један против другог. Са доста квалитета. Добро ћемо се припремити за ову утакмицу, а онда ћемо видјети шта ће бити - рекао је Јан Сомер, голман Бајерна.

У сјеннци паришког дуела, на Сан Сиру ће снаге одмјерити Милан и Тоттенхам.

Милан је протеклог викенда минималном побједом против Торина, прекинуо низ од седам сусрета без славља, при чему су испали из националног Купа.

Занимљиво је да је пред Миланом, који је седам пута би европски шампион, први сусрет у нокаут фази Лиге шампиона након пораза од Атлетико Мадрида у осмини финала 2014. године.

- Овдје смо због свих добрих ствари које смо урадили у протекле три године, тако да је бити у посљедњем од 16 кола заиста добар осјећај, прошло је много времена за Милан. Али желимо да идемо дубље, тако да морамо побиједити у овој рунди - навео је Стефано Пиоли, тренер Милана.

На другој страни Тотенхем дочекује гостовање у Италији након неугодног пораза 4:1 од Лестер Ситија.
Утакмице у Милану и Паризу на програму су од 21 час.

Сутра Клуб Бриж дочекује Бенфику, а Челзи гостује код Борусије Дортмунд.

(РТРС)