ЏУДО КЛУБ „ПАНТЕР“: ШЕСТ РЕПУБЛИЧКИХ ПРВАКА :: Semberija INFO ::

 

ЏУДО КЛУБ „ПАНТЕР“: ШЕСТ РЕПУБЛИЧКИХ ПРВАКА


Током претходног викенда у Лакташима је одржан 21. Међународни џудо турнир „Лакташи ОПЕН 2023“. На турниру је учествовало преко 1000 такмичара из шест земаља у свим узрасним категоријама. Из Бијељине је пут Лакташа отишло шест младих такмичара Џудо клуба „Пантер“ вративши се у Бијељину са четири освојене медаље. Василије Хржић и Максим Петровић су изборили бронзане док су Вера Павличевић и Матеј Стојановић освојили златне медаље. Уз освојено прво мјесто Вера Павличевић је проглашена и за најбољу такмичарку турнира, у конкуренцији, подсјетићемо преко 1000 такмичара! 



Са друге стране, у бијељинској спортској јавности без довољно заслужене пажње прошла је вијест са Првенства Републике Српске у џудоу за кадете и млађе пионире. Првенство је наиме, одржано у недјељу, петог фебруара у организацији Џудо клуба „Борац“ из Бања Луке а учествовало је 283 такмичара из 34 клуба. Млади џудисти Пантера су и овај пут освјетлали образ Бијељине освојивши у појединачној конкуренцији шест златних медаља а у екипној конкуренцији су изборили прво мјесто у свеукупном пласману за пионире (М), прво мјесто у свеукупном пласману за пионире (М+Ж), треће мјесто за кадете, треће мјесто за кадеткиње и треће мјесто у укупном пласману (кадети+кадетиње).

У појединачној конкуренцији златне медаље су освојили Матија Добранић (кадети), Теодора Трифковић (кадеткиње), Иван Чолић (кадети), Марко Ристић (млађи пионири), Горан Ђурић (млађи пионири) и Слободан Ћурчић (млађи пионири).  За младог Ђурића ово је друга узастопна титула првака Републике Српске док је Слободан Ћурчић освојио своје треће узастопно шампионско злато.

Није много недостајало да се и Јована Ђурић у кадетској конкуренцији окити златном медаљом али је изгубила у финалу и освојила сребро. Павле Перушиновић је у категорији млађих пионира освојио бронзану медаљу. 

- Поносни смо на наше такмичаре. Хвала родитељима на подршци и нашој управи на обезбјеђивању услова за овакве врхунске резултате“, кратко су рекли из Џудо клуба „Пантер“.