Велибор Ђурић препушта Челику улогу фаворита: Њихова велика предност је домаћи терен :: Semberija INFO ::

 

Велибор Ђурић препушта Челику улогу фаворита: Њихова велика предност је домаћи терен


У дуелу бивших премијерлигаша састају се Челик и Радник

Фудбалери Радника из Бијељине ће у утакмици осмине финала Купа Босне и Херцеговине у фудбалу гостовати у недјељу код Челика на Билином пољу.

Тренер Радника, Велибор Ђурић, у разговору за Спорт1 истиче да улогу фаворита у овој утакмици препушта Челику прије свега због домаћег терена на којем су јесенас савладали и Сарајева.

- Генерално, што се тиче утакмице против Челика, очекујем добру атмосферу, праву фудбалску, онаква каква влада на Билином пољу. Знамо шта је Челик, у каквој ситуацији је био, у каквој ситуацији је сада. Избацили су Сарајева из Купа, влада позитивна атмосфера и очекујем да ће тако бити и против нас. Прије тога су избацили ГОШК, који је малтене већ у Премијер лиги. Њихова велика предност је домаћи терен и ја им препуштам улогу фаворита, прије свега због терена, рекао нам је Велибор Ђурић, тренер Радника.

Као и Челик, и Раднику ова утакмица долази у сред припрема за наставак сезоне, али Ђурић истиче да ће му и добро доћи да види у такмичарском мечу како се сналази његова екипа и гдје недостаје играча.

- Искрено, ова утакмица је у петој седмици рада. Послије тога имамо генералку против Алфа Модриче и негдје ми је ова утакмица одговарала да видимо пред почетак првенства шта нам недостаје и гдје бисмо требали довести још играча. 

Радник је остао без осморице играча током зиме, а четворица су стигла у клуб. Биће још долазака на Градски стадион.

- Што се тиче нас, остали смо без осам играча, довели смо четири. Нисмо комплетирали још састав, али очекујем од својих момака да испоштују договор, да дају максимум у овој утакмици. Немамо императив побједе и проласка даље, али даћемо све од себе да то урадимо.  Генерално, задовољан сам. Нећемо да гомиламо већи број играча, али недостају нам два-три играча на одређеним позицијама. Бројчано нас недостаје на појединим позицијама.

Утакмица Челик - Радник игра се у недјељу од 16 сати на Билином пољу.