Четири златне медаље за Лану Пудар у Загребу :: Semberija INFO ::

 

Четири златне медаље за Лану Пудар у Загребу


Лана Пудар, најбоља пливачица Босне и Херцеговине, након веома тешких и напорних припрема у претходном периоду убиљежила је свој први овогодишњи наступ на 21. по реду, међународном пливачком Митингу “ЗПК 2023”.

Такмичење је одржано на базену Утрина у Загребу, у организацији Загребачког пливачког клуба. Актуелна првакиња Европе је убиљежила наступ у четири дисциплине, 50, 100, 200 метара делфин и у дисциплини 100 метара слободно, гдје је освојила четири прва мјеста, освојивши пехар за најбољу пливачицу митинга у својој категорији.

„Ово је први у низу наступа Лане Пудар који је очекују наредном периоду, а већ за наредни викенд очекује је наступ на Зимском државном првенству које ће се одржати на Олимпијском базену “Отока” у Сарајеву. Процес испливававања квалификацијских норми за Љетне олимпијске игре “Парис 2024” почиње од првог марта ове године, велики број највећих свјетских и европских такмичења је пред њом и свакако да је пред Ланом и њеним тимом још пуно посла како би у наредном периоду испунили задате циљеве“, саопштено је Клуба водених спортова Орка Мостар.


Независне новине