Најбољи фудбалери у историји српске репрезентације :: Semberija INFO ::

 

Најбољи фудбалери у историји српске репрезентације


Из године у годину грађани Србије жељно ишчекују да неко од најбољих играча заблиста и допринесе успеху репрезентације. Навијачи широм земље са еуфоријом прате сваки меч, навијају када Александар Митровић тресе мреже противника на асистенције Душана Влаховића или Душана Тадића. Са нестрпљењем се чека почетни звиждук судије и лет “Орлова” свуда по терену. Кладионице у Србији - Мигхтyтипс пружају одличне квоте и анализе мечева када су у питању мечеви репрезентације Србије. Спремите се да сазнате више о бравурама и успесима “Орлова” који су играли за дрес нације и оставили неизбрисив траг у историји српског фудбала, а то су:
 
1.Александар Митровић
2.Немања Видић
3.Драган Џајић
4.Предраг Мијатовић


1.Александар Митровић  - Најбољи стрелац репрезентације
 
Не постоји особа у Србији, па ни у свету, која није чула за Александра Митровића. Када се прошетате улицама, неретко можете налетети на неко дете, па чак и старију особу у дресу најбољег стрелца у историји српске репрезентације. Експлодирао је Смедервчанин и не само да бриљира у дресу националног тима, већ пружа и нестварно добре партије у Премијер лиги где је главна ударна игла у екипи Фулама. Његова луцидност је помогла екипи Фулама да се кроз Чемпионшип врати у најјачу лигу на свету.

Кладионице у Србији нису фаворизовале Србију у квалификацијама за Мундијал у Катару у мечу против Португала. Митрогол их је демантовао постигавши одлучујући гол у последњим минутима меча и одвео Србију директно на првенство. Најновији системи за клађење омогућују вам да се кладите на играче од којих очекујете да постигну гол на мечу. Обзиром на тренутну форму Александа Митровића, ово се чини као идеалан начин да зарадите новац док седите испред малих екрана. Онлине клађење је увелико узело маха и у току саме утакмице можете у било ком тренутку поставити опкладу. Када је Митар на терену, голови су неизбежни и тада можете наплатити неке од опклада.

Са постигнута 52 гола из 79 одиграних мечева за репрезентацију Србије, убедљиво је први на листи најбољих стрелаца националног тима. До скоро је Саво Милошевић држао пијадестал са 37 постигнутих голова али уколико Митрогол овако настави, његов учинак биће недостижан. Александар је без сумње узор великом броју деце, која ће сигурно следити његов пут до успеха.

2.Немања Видић  - Стуб одбране националног тима
 
Град Ужице није познато само по комплет лепињи, него као и родно место једног од најбољих штопера у историји српске репрезентације и Манчестер Јунајтеда – “Немање Видића”. Не само да је био неустрашив на терену и невероватан у ваздушним дуелима, његовом физичком спремом уливао је страх у кости противничким нападачима.

Уживао је поштовање својих саиграча И противника, био вођа на терену и ван њега што је резултирало капитенском траком коју је зарадио играјући у чети Сер Алекса Фергусона. Забележио је 56 наступа за национални тим Србије и његов допринос је значајно утицао на одлазак репрезентације на Светско првенство у Јужној Африци 2010 године.

Са великим очекивањем је репрезентација Србије 2010 године отишла у Јужну Африку. Без обзира што су кладионице у Србији виделе наш тим у нокаут фази такмичења, хладан туш је уследио након пораза од Аустралије у последњем мечу у групној фази.

Име Немање Видића  се и даље спомиње са великим поштовањем. Ипак је то човек који у својој каријери може да се похвали освајањем 5 трофеја Премијер Лиге и Лиге Шампиона против Челсија 2008 године. Његов приступ игри и даље ће се памтити, било да је то у дресу нације или “црвених ђавола”.


 
3.Драган Џајић – Џаја, легенда националног тима и Црвене Звезде
 
За оне који не знају, а таквих је данас јако мало, Драган Џајић је један од највећих фудбалера свих времена. Бројне наступе забележио је за државни тим као и носећи дрес Црвене Звезде.

О његовом умећу са лоптом, дриблинзима, постигнутим головима увелико се и данас причају приче. Својим играма заслужио је статус треће Звездине звезде тик уз Рајка Митића, Драгослава Шекуларца, Владимира Петровића и Драгана Стојковића.

За селекцију Србије наступио је 85 пута и својим партијама помогао је саиграчима да стигну до четвртфинала Светског Првенства 1974 у Минхену. Био је понос Црвене Звезде и репрезентације и остао је до данашњег дана.

4.Предраг Мијатовић  - Клинички завршетак
 
Човек којег не смемо да прескочимо када је у питању допринос који је оставио на еврпској сцени као и у дресу “Орлова'' је Пеђа Мијатовић. Познат је по својој клинички прецизној завршници која му је омогућила да са Реал Мадридом 1998 године освоји Лигу Шампиона.

“Краљевски клуб” је на путу да избаци Ливерпул из нокаут фазе Лиге Шампиона а најновији системи за клађење пружају вам могућност да се кладите на пролазак екипа у следећу фазу такмичења.

Одраз игре Предрага Мијатовића директо је утицао на пролазак Србије у четврт-финале Светског Првенства 1998 у Француској. Пласман на мундијал 2002 У Кореји и Јапану обезбедио је управо он са постигнута гола против Русије. На тај начин је обезбедио Србији да се нађе међу најбољим репрезентацијама на свету.

Светла будућност предстоји у годинама које долазе за репрезентацију Србије

Од Предрага Рајковића до Митровића, Тадића И Влаховића, ови играчи представљају оно најбоље што српска репрезентација има да понуди. Њихово време тек долази и тек ћемо уживати у предстојећим мечевима

Српска репрезентација има богату историју фудбала и са играчима са којима тренутно располаже, навијачи широм земље имају чему да се надају у годинама које долазе. Њихов труд и залагање је инспирисао многе младе фудбалере да раде још напорније како би постали велики попут њих.