РИСТО ВОЈВОДИЋ ИЗ МИЛИЋА :: Semberija INFO ::

 

РИСТО ВОЈВОДИЋ ИЗ МИЛИЋА


Ристо Војводић је као ученик дошао у Бијељину 1968. године с намјером да заврши техничку школу која тада није постојала у његовим родним Милићима.

Стицајем околности, разредни старјешина му је био Неђељко Панић, тада тренер у Пролетеру и одмах је на ђачким такмичењима запазио Ристин таленат те га довео на тренинг у Дворове. Мало по мало Ристо је све више показивао свој таленат и онда је у првенству 1968/1969 године уврштен у први тим Пролетера са само навршених шеснаест година уз специјални љекарски преглед.

Прву утакмицу је одиграо у Угљевику, са Рударом и то на старом игралишту у Угљевику, гдје је умјесто траве била шљака, а онда наступао за Пролетер све до 1974. године када је напустио Бијељину и вратио се у Милиће. Током своје каријере у Дворовима је одиграо стотињак утакмица, што првенствених, куп тако и пријатељских и постигао 15-16 погодака од којих су неки били и значајни. Треба истаћи да је Ристо био члан славне генерације Пролетера која се 1972. године пласирала у 3. Лигу СФРЈ.

Своју последњу утакмицу за Пролетер је одиграо у Зворнику против Дрине у којој је, нажалост, резултат био 4:0 за домаћина.

Ристо је и даље остао привржен према  Пролетеру и Дворовима и та веза траје и даље а он је увјек радо виђен гост у Дворовима у које ћесто долази на дружење ветерана и евоцирање лијепих успомена. Главна је спона у пријатељству Пролетера и ФК “Милића.


 
ИЗ АРХИВЕ ФК “ПРОЛЕТЕР“ ДВОРОВИ/ПИШЕ ВЛАДАН СИМЕУНОВИЋ