УДРУЖЕЊЕ НАВИЈАЧА ФК “ЦРВЕНА ЗВЕЗДА” ИЗ БИЈЕЉИНЕ ОРГАНИЗОВАЛО ДЕСЕТО ЈУБИЛАРНО ВЕЧЕ ЗВЕЗДИНИХ НАВИЈАЧА :: Semberija INFO ::

 

УДРУЖЕЊЕ НАВИЈАЧА ФК “ЦРВЕНА ЗВЕЗДА” ИЗ БИЈЕЉИНЕ ОРГАНИЗОВАЛО ДЕСЕТО ЈУБИЛАРНО ВЕЧЕ ЗВЕЗДИНИХ НАВИЈАЧА


Удружење навијача “Црвене Звезде” организовало је вечерас 10. Јубиларно Црвено - бело вече у великој сали ресторана “Глобус” у Дворовима. Гости вечери били су актуелни првотимци Фудбалског клуба “Црвена звезда”, ветерани, односно легенде клуба и руководства ФК “Црвена Звезда”, Станислав Караси, Драгиша Бинић и Цвијетин Миливојевић.



Саво Цвијетиновић, предсједник Скупштине Удружења навијача “Црвене звезде” из Бијељине каже да ово удружење краси спортски дух, дружење, подршка вољеном клубу.

 “Радују нас спортски успеси “Црвене Звезде”. На вечерашњој Скупштини удружења истакао сам да је у вријеме када је формирано наше удружење то био један прилично тежак период за “Црвену Звезду”, када није имала резултате, а  имала је велики финансијски дуг. Ми смо вјеровали у “Црвену Звезду” и стадиони су и тада били пуни “Звездиних навијача”. “Звезда” је у међувремену стасала, стабилизовала се и наше удружење је тренутно међу најактивнијим удружењима у Републици Српској и Србији”.



Станислав Караси, прослављени фудбалер “Црвене Звезде” каже да га не чуди што “Звезда” има оволико навијача у Републици Српској и у региону.

 “Најтрофејнији смо клуб, стално смо у врху и због тога имамо толико навијача. Предлагао сам да најмлађи имају своје мјесто на стадиону, да се најмлађи из свих крајева друже на једној трибини стадиона. Очекујемо  да се промијени и култура навијања. Што се мене лично тиче, још увијек се осјећам младим и виталним, водим рачуна о здрављу. Имам огромно искуство и знање. Учитељи и тренери треба да преносе знање на млађе нараштаје. Данас се све то промијенило”, каже Караси.



Цвијетин Миливојевић, родом са Козјака на Мајевици, играо је у прослављеној генерацији Пижона, Шестића, Дулета Савића, Јовина, Крмпотића, Милетовића.
 
“Звезда” остаје у срцу до краја

“Играо сам у генерацији десет година прије Бинићеве генерације. Као дијете сам навијао за “Црвену Звезду”. Што се тиче навијања тада, многи су навијали и за “Партизан”, “Хајдук” и “Динамо”, али је “Звезда” била за копље испред других тимова. У “Звезди” сам направио спортску каријеру. Можеш ти да одеш и на неку другу страну, направиш каријеру, узмеш новац, међутим, “Звезда” остаје у срцу, онако истински, до краја. Дружим се са “Звездиним” ветеранима, а до прије двије године био сам  тренер млађих категорија, радио сам и као скаут”, каже Миливојевић.



 Драгиша Бинић, прослављени играч “Звезде” каже да је одушевљен активношћу Удружења навијача “Црвене Звезде” у Бијељини.

 “Видио сам изванредну организацију навијача, остварене људе из различитих бранши. Овакво удружење има пуно право да од “Црвене Звезде” тражи и очекује било какву помоћ и подршку. Спреман сам да са своје стране помогнем свима којима је помоћ потребна. Циљ је да младе, талентоване играче с ових простора укључимо у “Звезду”, да они буду носиоци игре. Због тога и “Звезда” треба да буде уистину кућа спорта која ће васпитавати и подизати нове генерације. Свака генерација је подизала љествицу по постигнутим резултатима, тако да људи који воде клубове морају посвести више рачуна о свему томе”, каже Драгиша Бинић.



(Semberija Info)