Шахисти шаховског клуба „Светозар Глигорић“ остварили су значајан успјех на 30. кадетском и омладинском првенству Републике Српске. :: Semberija INFO ::

 

Шахисти шаховског клуба „Светозар Глигорић“ остварили су значајан успјех на 30. кадетском и омладинском првенству Републике Српске.


Такмичење се одржало у периоду од 21. до 23. априла 2023. године у Бањи Дворови. На такмичењу је учествовало рекордних 239 такмичара из цијеле Републике Српске, а из нашег клуба 15 такмичара и од тога 3 злата, 2 сребра и 1 бронза.



Златну медаљу освојили су Анастасија Станкић у конкуренцији омладинки до 18 година, Душан Козомара у конкуренцији омладинаца до 20 година и Ђорђе Лукић у конкуренцији кадета до 12 година.



Сребрну медаљу освојили су Ђурђица Козомара у конкуренцији омладинки до 18 година и Слободан Пишталовић у конкуренцији кадета до 16 година, а бронзану медаљу Емануел Лазић у конкуренцији кадета до 16 година. Такође, врло добар пласман остварио је и наш млади кадет Радо Миловановић. Главни судија био је међународни судија Владо Стојановић.