Борац тријумфом над Жељезничаром хита ка Европи :: Semberija INFO ::

 

Борац тријумфом над Жељезничаром хита ка Европи


У великом дербију 28. кола Премијер лиге БиХ, Борац је у Бањалуци резултатом 2:0 славио против Жељезничара у директном окршају ривала у борби за Европу.

Правих прилика на старту није било, а први је запријетио Жељезничар ударцем Андрије Дрље у 21. минути којег Никола Ћетковић одбија у корнер. Услиједила је велика шанса за Борац, али ударац Алена Јуриља у 27. минути блокира Александар Косорић и спашава Жељезничар.

Услиједиле су још двије сјајне шансе за "Великана из Платонове" у финишу првог дијела, али је млади Ведад Муфтић одбранио ударце Јуриља и Енвера Кулашина.

Посљедњу шансу у првом дијелу имао је "Жељо", али је Бењамин Шехић лоше шутирао након проласка по лијевој страни. Без голова се отишло на одмор.

У 52. минути Момчило Мркаић добро шутира с дистанце, али брани Муфтић. Услиједиле су минуте које су припале Жељезничару.

Играо се 58. минут када је Шехић поново прошао по лијевој страни, али његов ударац одлази поред гола Борца.
Добру шансу у 69. минути имао је Јуриљ, али је с лијеве стране шутирао поред гола "Плавих". То је био увод у водећи гол "Црвено-плавих".

У 72. минути Мркаић главом шутира након центаршута с десне стране, лопта је закачила и Амара Дрину и завршила у голу Жељезничара. Услиједило је велико славље домаћих навијача.

Тај гол донио је нешто отворенију игру Жељезничара, али"Плави" нису успјели постићи гол за поравнање резултата. Напротив , Борац је у 78. минути након корнера Николе Нинковића дошао и до другог гола, а стријелац за велику побједу био је Недељко Пишчевић.

Остало је 2:0 тако да је Борац уписао велику побједу у борби за Европу, док Жељезничар наставља мукотрпни пут за излазак на евро-сцену. Са седам бодова више од трећепласираног, Борац је готово па осигурао Европу пет кола прије краја.

Борац у наредном колу има још један заказани дерби, а то је гостовање Вележу у Мостару, док ће Жељезничар на "Грбавици" дочекати коњички Игман, преноси "Клиx".

Резултат и стријелац:
Борац - Жељезничар 2:0 (Мркаић '72, Пишчевић '78)
 
(Независне)