ИЗ АРХИВА ФК “ПРОЛЕТЕР“ ДВОРОВИ: ПРЕДРАГ СОФРЕНИЋ МРКИ :: Semberija INFO ::

 

ИЗ АРХИВА ФК “ПРОЛЕТЕР“ ДВОРОВИ: ПРЕДРАГ СОФРЕНИЋ МРКИ


Предраг Софренић Мрки, припада плејади добрих фудбалера рођених 1960. године и припада групи која је неприкосновено освојила  пионирско првенство БиХ 1975. године.

Предраг је у фудбалу познат по надимку „Мрки“ који је добио због своје црне пути и који поносно носи до дана данашњих. Играо је одбрамбеног играча, бека или халфа, а био је неприкосновен и неизоставан у поставама током дугог низа година са разним генерацијама фудбалера.

Учесник је освајања првог мјеста у Зонској подручној брчанској лиги 1984. године и пласмана Пролетера у тадашњу Регионалну лигу група „Сјевер“. И није био само учесник.

Памтимо одигравање, одложене утакмице тог првенства са ФК “Младост“ из Челића у Дворовима. Челићани се боре за опстанак са нашим комшијама Међашанима. Пролетеру је потребна побједа за прво мјесто. Стадион крцат гледаоцима са свих страна Семберије, наравно највише Међашана. Утакмица пошла по злу за Пролетер који, иако је доста боља екипа, не може постићи погодак ни из „зицера“. Деведесети минут утакмице, а судија досуђује казнени ударац за нас. Тајац. Нико од искусних играча не смије да преузме одговорност да изведе ударац и Мрки самоувјерено узима лопту и поставља је на бијелу тачку. Кратак залет и голман је преварен 1:0. Настаје неописива радост што нас Дворовљана тако и Међашана. Слави се Мрки.

Сав свој фудбалски вијек је провео у Дворовима и за Пролетер је одиграо више од 350 утакмица и постигао неколико голова од којих су неки врло значајни као и горе описани. Уписао се у историју ФК “Пролетер“ Дворови.

ЗА ОСТВАРЕНЕ ЗАСЛУГЕ У ПИСАЊУ ИСТОРИЈЕ ФК “ПРОЛЕТЕР“ ДВОРОВИ, ПРЕДРАГ МРКИ СОФРЕНИЋ ЈЕ ОД 1999. ГОДИНЕ НОСИЛАЦ БРОНЗАНЕ ПЛАКЕТЕ ФК “ПРОЛЕТЕР“ ДВОРОВИ.


ИЗ АРХИВА ФК “ПРОЛЕТЕР“ ДВОРОВИ ПИШЕ ВЛАДАН СИМЕУНОВИЋ