У РУКОМЕТНОМ КЛУБУ „БИЈЕЉИНА“ ЗАДОВОЉНИ СЕЗОНОМ 2022/23. :: Semberija INFO ::

 

У РУКОМЕТНОМ КЛУБУ „БИЈЕЉИНА“ ЗАДОВОЉНИ СЕЗОНОМ 2022/23.


У РУКОМЕТНОМ КЛУБУ „БИЈЕЉИНА“ ЗАДОВОЉНИ СЕЗОНОМ 2022/23. 
Пристижу резултати преданог спортског рада 


Утакмицама 22. кола, 20. и 21. маја, завршено је овосезонско такмичење у Првој рукометној лиги Републике Српске за мушкарце. У овој сезони Рукометни клуб „Бијељина“ је остварио напредак у односу на претходну.

Тако су сезону 2022/23. завршили на петом мјесту Прве лиге РС, са скором од 12 побједа, два ремија и осам пораза, уз гол разлику: 685 постигнутих и 644 примљена поготка. Сезону раније, 2021/22. завршили су на осмој позицији на табели, са скором од девет побједа, три неријешена и десет изгубљених мечева. Уз гол разлику 637 датих и 670 примљених голова.



-Задовољни смо постигнутим у овој сезони. Резултати би били и бољи да у првих шест кола из објективних разлога нисмо били спријечени да користимо Градску дворану. Прољетни дио сезоне одиграли смо на високом нивоу гдје смо забиљежили само два пораза и то, испоставиће се, од екипа које су завршиле сезону на прва два мјеста на табели Прве лиге РС. Могу рећи да смо ове сезоне почели да беремо плодове нашег претходног вишегодишњег, стручног и стрпљивог рада са младим рукометашима“, изјавио је за „Семберија инфо“ Богдан Ранкић, предсједник Рукометног клуба „Бијељина“.



Рукометни клуб „Бијељина“ изградио је имиџ озбиљне школе рукомета. Све њихове омладинске селекције (предпионири, пионири, кадети и јуниори) ову сезону су завршили међу најбољим екипама у својим узрасним категоријама. При томе, тренер сениорског тима је за сваку утакмицу у Првој лиги РС позивао и неколико најталентованијих младих рукометаша. 



- Добијају прилику да заиграју када је резултат сигуран. Дамо им прилику да изведу неки пенал, неку контру, да осјете „сениорски терен“. Желимо да постану свјесни колико су добри у односу на своју генерацију, али и да се увјере колико је још рада пред њима. Наша овосезонска прва екипа је изузетно млада. Од искуснијих бих поменуо Дејана Латиновића који има 27 и Младена Стевановића који има 23 године. Уз искуство њих двојице и још неколико старијих, подижемо генерацију младих рукометаша у нашем граду“, рекао је Ранкић, издвојивши при том позитиван примјер Марка Јевтића.



Јевтић је 2001. годиште, формирао се у РК „Бијељина“, прије двије године је прешао у шабачку „Металопластику“ да би ове године потписао са Ц.Д. „Бидасоа“ који наступа у елитном рангу шпанског рукомета.

Квалитет рада у бијељинском клубу препознали су и селектори репрезентације БиХ, па су тако ове полусезоне позив за наступ за кадетску рукометну селекцију добили Стефан Живановић и Рајко Маринковић. Поред такмичења под кровом Рукометног савеза РС/БиХ млади бијељински рукометаши су учествовали и на неколико међународних рукометних турнира. „Bijeljina Handbal Cup“ претходних година оставио је лијеп утисак код бројних гостију, па због добре организације рукометаши РК „Бијељине“ добијају позиве за гостовања широм Европе. Почетком априла су учествовали на једном таквом турниру у Шпанији гдје је генерација 2009. годиште била најбоља у својој категорији у конкуренцији 60 екипа. У седам утакмица остварили су седам побједа, а Павле Капор је проглашен за најкориснијег рукометаша и најбољег стријелца турнира.                             


Семберске новине - Семберија инфо - И.Гутић