Првенство БиХ - пет медаља у пет различитих дисциплина за АК "Атлетик" :: Semberija INFO ::

 

Првенство БиХ - пет медаља у пет различитих дисциплина за АК "Атлетик"



Соколац је током јучерашњег дана био домаћин Првенства БиХ у атлетици за дјечаке и дјевојчице. На првенству је наступило 27 атлетских клубова из наше државе са преко 210 најбољих у својим дисциплинама.
Атлетски клуб "Атлетик", као једини представник Града Бијељина опет је  доказао да се налази у самом врху босанскохерцеговачке атлетике освојивши пет медаља у пет различитих дисциплина.

Златну медаљу и титулу првака БиХ за 2023. годину у дисциплини трчање на 600м, по ко зна који пут одбранила је Ема Ковач упркос повреди која је већ дуже вријеме прати.

Сребрну медаљу и титулу вицепрвака БиХ за 2023. годину у дисциплини стипл 1500м освојила је Искра Јовић. Бронзаном медаљом се окитио Драган Сенић који је наступио у изузетно тешкој и неизвјесној трци на 2000м и за пар стотинки остао без сребрне медаље и титуле вицепрвака БиХ.

Бронзану медаљу освојио је и Лука Пајкић у дисциплини скок у вис са новим личним рекордом који сада износи 160цм. Бојан Милуновић је за само два мјесеца тренирања под стручним надзором тренера постигао феноменалан резултат у дисциплини спринт 300м са временом 40.9с освојивши такође бронзану медаљу.

-Морамо споменути и наше најмлађе учеснике, млађе пионире који су се борили раме уз раме са три године старијим дјечацима и остварили следеће резултате:
Павле Ковач је први пут учествовао у дисциплини бацање копља и освојио четврто мјесто, док је Павле Илић оборио лични рекорд на 300м који сада износи 47.17с. Дјечаци који су представљали наш клуб узели су учешће и у штафети 4x100м и заузели шесто мјесто. Како смо и обећали прије двије године, у Бијељину смо донијели атлетику са свим њенин дисциплинама и постали најбољи градски атлетски клуб. У наредном периоду ћемо наставити да помјерамо границе јер планирамо увести нови пројекат изузетно битан за развој атлетике у региону, о чему ћемо вас упознати наредних дана", стоји у саопштењу за јавност АК "Атлетик" уз напомену да су њихова врата увијек отворена за дјецу и омладину која имају таленат за "краљицу спортова".


​ АК "Атлетик"