Ђоковић: Млади морају да вјерују у себе, ја сам остварио сан :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић: Млади морају да вјерују у себе, ја сам остварио сан


Фото - Танјуг
ПАРИЗ - Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић је послије освајања Ролан Гароса и рекордног 23. гренд слем пехара у каријери поручио младима да верују у себе јер је он остварио сан који је имао кад је имао седам година и сад ужива у њему.

На почетку обраћања на терену послије победе 3:0 над Каспером Рудом, Ђоковић је говорио на француском.  

„Хвала свима још једном. Атмосфера је била посебна, а овај тренутак у мојој каријери је баш посебан, један од највећих тренутака икада, баш због ове 23. титуле. Можда је коинциденција да сам баш у Паризу освојио ову 23. титулу, овај турнир је увек био најтежи за мене и зато ми ово све много значи и зато сам много емотиван. Много се тога дешавало и ван терена и на терену. Хвала вам на подршци и данас и током целог турнира. Још нисам нашао професора француског, па ћу наставити на енглеском“, започео је говор најстарији освајач Ролан Гароса у историји, са пуних 36 година. 

Обратио се затим ривалу у финалу кога је данас побиједио пети пут у низу, без изгубљеног сета.  

„Хвала ти Каспере на свему. Заиста те ценим, не само зато што си поред мене, већ зато што си посебна особа, једна од најбољих међу играчима, тренерима и целим тениским светом. Морао сам ово прво да кажем. Данас је ретко да је неко фин и да има праве људске вредности, а твој тим и ти то дефинитивно имате, и хвала вам за све. Жао ми је због резултата данас, али ти си сјајан играч. Одиграо си неколико добрих финала гренд слемова и то је само доказ да си велики тенисер. Желим ти да побеђујеш сваког у финалима, осим мене“, мало се на крају и нашалио  Ђоковић. 

Услиједила је захвалност породици и тиму. 

„Сад је на ред дошла моја породица. Моја два брата нису ту, али ја их много волим и хвала им. Затим, хвала целој мојој породици првенствено на стрпљењу, знам да није лако са мном, али хвала вам на разумевању и стрпљењу, не бих успео без вас“. 

Имао је затим Ђоковић поруку за све младе особе. 

„Сваки тенисер је срећан када освоји гренд слем титулу, а ја сам освојио 23 највећа трофеја. Желео бих да се обратим свим младим особа и мојој деци. Имао сам само седам година кад сам сањао да освајам Вимблдон и видите ме сада. Желео бих само свакој младој особи да кажем да мора да верује у себе, да ради на својим сновима и прошлост остави иза себе и успеће, морате да верујете у себе“, рекао је Ђоковић. 

Нашалио се да почиње да ужива у причању.  

„Хвала свим великим звездама које су дошле да ме подрже. Хвала Ибро (Златан Ибрахимовић), (Оливије) Жиру, Килијан (Мбапе) и Томе (Брејди). Хвала и свима осталима, извињавам се ако сам неког заборавио“, рекао је он. 

На крају се Новак обратио Ибрахимовићу на српском и рекао: 

„Ибра ти и ја се знамо, Ибро ти си мој другар!“.  


Танјуг / Глас Српске