ФК „РАДНИК“ ПОЧЕО ПРИПРЕМЕ ЗА НОВУ СЕЗОНУ ПРВЕ ЛИГЕ РС :: Semberija INFO ::

 

ФК „РАДНИК“ ПОЧЕО ПРИПРЕМЕ ЗА НОВУ СЕЗОНУ ПРВЕ ЛИГЕ РС



Управа и стручни штаб Фудбалског клуба „Радник“ данас су, окупљањем и прозивком фудбалера на Градском стадиону званично почели припреме за такмичење у новој сезони Прве лиге Републике Српске. Прозивци су присуствовала 22 фудбалера која ће започети овај циклус припрема. До почетка сезоне стручни штаб ће одлучити са којим фудбалерима ће се ући у такмичење обзиром да током припрема неки од њих неће задовољити очекивања док се са неколицином нових имена преговара.



Фудбалерима су се обратили тренер ФК „Радник“, Велибор Ђурић, предсједник Управног одбора клуба, Недељко Ћорић и представник навијачке групе „Инцидент“, Филип Стојановић.



- Сезона пред нама је потпуно другачија од сезоне коју смо недавно завршили. Садашња ситуација у клубу и ситуација у клубу у ово вријеме прошле године се не може поредити. У једном моменту у питању је био и сам опстанак клуба а потом, када смо то ријешили главни циљ нам је био да сачувамо клуб у Првој лиги Републике Српске. Ове сезоне наш циљ је јасан – титула првака Републике Српске и повратак у Премијер лигу Босне и Херцеговине. Водиће вас Велибор Ђурић у којег ова управа има велико повјерење. Нисмо му се, нити ћемо му се мјешати у његов посао. Дугорочни циљ ове управе јесте да Фудбалски клуб „Радник“ постане модеран, самоодржив клуб који ће, у првом реду, афирмисати фудбалске таленте са подручја Семберије. На стручном штабу је да, током наредних мјесец дана одлучи који од вас ће нам се придружити и помагати да направимо један нови Радник“, рекао је предсједник управе ФК „Радник“, Недељко Ћорић.

Према одлуци Извршног одбора Фудбалског савеза Републике Српске нова, 2023/24. сезона Прве лиге Републике Српске почиње 12. августа.


Семберија инфо - И. Гутић