Алкараз: Биће изузетно тешко против Новака :: Semberija INFO ::

 

Алкараз: Биће изузетно тешко против Новака


Шпански тенисер Карлос Алкараз изјавио је након пласмана у финале Вимблдона, да не може да вјерује да ће бити у прилици да се бори за трофеј против Ђоковића, преноси Спортклуб.

Алкараз се пласирао у финале Вимблдона, пошто је данас савладао руског тенисера Данијела Медведева са 3:0 (6:3, 6:3, 6:3) у полуфиналу.

"Ово је сан за мене, финале овдје. Искрено не могу да вјерујем. Само могу да кажем да уживам у овоме. Вријеме је да наставим да сањам. Тешко је било затворити меч. Није било лако, морате бити стално фокусирани. Данил се борио све до самог краја, до посљедње лопте. Он трчи, удара, морао сам да покажем најбољи тенис у тешким моментима. Био сам агресиван. Био сам тада онај прави ја, то је био кључ да завршим меч", истако је Шпанац.

Додаје да ће меч против Ђоковића бити велики изазов.

"Шта да кажем? Сви знају каква је Новак легенда. Биће изузетно тешко. Борићу се, то сам ја. Вјерујем у себе, вјероваћу да могу овдје да га побиједим. Видио сам да је непобједив од 2013. на овом терену. Биће велики изазов, али сам захвалан на прилици. Имам два дана за одмор. Сањао сам да играм од почетка са играчима као што је Новак. Финале је, није вријеме да будем уплашен и уморан. Видјећемо како ће бити", закључио је Алкараз.

(Танјуг)