Ђоковић на корак до побједе и обарања свих рекорда :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић на корак до побједе и обарања свих рекорда


Фото - Танјуг / АП

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић могао би да обори нове рекорде и покаже зашто је и даље неприкосновен и најбољи свих времена.

Он ће данас од 15 часова покушати да освоји нову грем слем титулу у финалу Вимблдона, а супарник му је Карлос Алкарас.

Оно што је фасцинантно јесте да уколико Ђоковић побиједи у данашњем мечу то би за њега значило 24. грем слем титулу у каријери, гдје ће бити изнад свих када је у питању мушка конкуренција, с обзиром да су Рафаел Надал и Роџер Федерер освојили 22. грем слема.

Осим тога, данашњом побједом, био би неприкосновен у обе конкуренције. Наиме, некадашња тенисерка Маргарет Корт држи рекорд када је у питању женски тенис са освојених 24. грем слема.

Још један рекорд који Новак Ђоковић данас обара јесте и то да му је ово 35 борба за грем слем титулу, што нико прије њега није достигао.

Новак је седам пута у каријери освајао трофеј на Вимболдону и уколико и осми пут подигне пехар на централном терену изједначиће рекорд Роџера Федерера који је осам пута тријумфовао у Лондону.

Уколико освоји Вимблдон имаће велику прилику за “календарски слем” у Њујорку на УС Опену.

Оно што је најбитније, Новак Ђоковић данашњом побједом би се вратио на прво мјесто АТП листе, те ће обезбједити 390 недјељу на тој позицији.


Независне новине