Маринко Умичевић поднио оставку на мјесту члана УО РК Борац :: Semberija INFO ::

 

Маринко Умичевић поднио оставку на мјесту члана УО РК Борац


Маринко Умичевић поднио је оставку на мјесту члана Управног одбора Рукометног клуба Борац м:тел. На овај начин је послије нешто више од осам година одлучио да напусти трофејни бањалучки клуб у који је дошао 1. јула 2015. године када је био именован за потпредсједника УО. Умичевић је истакао да одлази из клуба достојанствено, те сматра да је радио савјесно и одговорно.

- Прије осам година дошао сам у клуб заједно са Миланом Радовићем који је изабран за предсједника, када нико није хтио да преузме бригу о клубу, чак ни олимпијци и многи заслужни играчи Борца. Ми смо се ухватили у коштац заједно са Владимиром Бранковићем и Владимиром Благојевићем и осталима како бисмо клуб поставили на здравије тенмеље. Због здравстених разлога раније сам дао остваку на позицју потпредсједника, а онда на молбу садашњег предсједника Игора Јовановића прихватио сам да останем у управи. Никада из клуба нисам узео ни једну једину марку, давао сам сопствени новац као и средства из Творнице обуће Бема - каже Умичевић. Истиче да је у посљедње вријеме дошло до несугласица у вођењу клуба и да се многе ствари не одвијају како треба по питању простора који је, како каже, отет.

- Наступила је тотална шутња и мук. Шутња је знак одобравања, тако да сам поприлично забринут због тог простора. Једноствано немамо подршку друштва, Владе, ресорних Министарстава, а завладала је и шутња унутар клуба, док сам једини који је зарадио тужбу за клевету од господина Торбице. Сматрам да је након осам година, колико сам провео у Борцу, дошло вријеме да дођу нови људи који ће преузети клуб који готово да нема дуговања која су била милионска и која су нас дочекала - додаје Умичевић.  Он је у саопштењу додао је да ће и даље бити ватрени навијач Борца у свим спортовима и да ће као предсједник Рукометног савеза Републике Српске пружити Борцу и другим клубовима пуну подршку.
 
(РТРС)