СТРИЈЕЛЦИ СК „СЕМБЕРИЈА“ УСПЈЕШНИ НА ПРВЕНСТВУ БИХ :: Semberija INFO ::

 

СТРИЈЕЛЦИ СК „СЕМБЕРИЈА“ УСПЈЕШНИ НА ПРВЕНСТВУ БИХ



Претходног викенда на стрелишту Стрељачког клуба „Таргет“ из Брчко дистрикта одржано је Првенство Босне и Херцеговине у дисциплини „Трап“. На првенству су се такмичили јуниори, сениори и ветерани, у појединачној и екипној конкуренцији. 



Као колектив који је у 2022. години освојио скоро све што се у овом спорту могло освојити, на Првенству БиХ је учествовао и Стрељачки клуб за летеће мете „Семберија“ из Бијељине. Бијељинци су овај пут у екипној конкуренцији освојили титулу вицешампиона БиХ са погођених 189 голубова, осам мање од првопласираног СК „Ловац“ из Тузле.



У појединачној конкуренцији, у сениорској категорији из бијељинског клуба наступила су тројица такмичара. Емрах Јахић је са погођених 110 голубова освојио титулу вицепрвака Босне и Херцеговине (пет голубова више је погодио првопласирани Мустафа Беширевић из Орашја). Младен Симић освојио шесто мјесто са погођених 104 голуба док је Недим Паравлић био осми са 96 погодака.



У јуниорској конкуренцији, стријелци из Семберије су показали прошлогодишњу форму. Бошко Јаковљевић је освојио титулу првака БиХ (са 107 погођених голубова) док је његов клупски колега Емир Паравлић освојио друго мјесто и титулу државног вицешампиона (са 97 погођених голубова).