Жељо избацио Динамо и прошао у друго претколо Лиге конференција :: Semberija INFO ::

 

Жељо избацио Динамо и прошао у друго претколо Лиге конференција


Фудбалери Жељезничара сјајном су игром савладали екипу Динамо Минска резултатом 2:1 у реванш утакмици првог преткола Лиге конференција и тако су са укупних 4:3 прошли даље.

Када се све сабере и одузме Жељезничар је потпуно заслужено надиграо Динамо и прошао у друго претколо. Изабраници Нермина Башића вечерас су у Бакуу демонстрирали једну одличну и зрелу партију.

Минут прије краја првог дијела Јашаревић је сјајно пробио по лијевој страни, убацио према Амоаху, а испред играча Жеље Сачивко лопту прослијеђује у своју мрежу.

Почетак другог полувремена донио је благу иницијативу Динама, али то није било ништа специјално.

Најбољу је прилику имао Свирепа који је шутирао с дистанце, но лопта од блока иде мало поред гола Мулалића. Косорић је био у блоку и сјајно је зауставио овај покушај.

Амоах је у 51. минути могао дуплирати предност своје екипе, али је ударац нападача из Гане зауставио голман Макавчик.

И онда буквално из ничега Динамо стиже до поравнања. Мулалић је неспретно реаговао и у жељи да боксује лопту ударио једног домаћег играча.

Судија је оправдано показао на 11 метара, а то користи Седко који погађа у доњи десни угао гола Мулалћа који је умало прочитао његову намјеру.

Примљени гол није пореметио Башићеве момке који су након тога дјеловали смирено и сталожено и који су након тога стигли до новог гола.

Акција као из фудбалских уџбеника. Амоах проиграва вечерас феноменалног Јашаревића који убацује, а Крпић закуцава лопту у мрежу за велико славље Плавих у Бакуу од 78. минута!

До краја сусрета Жељо је имао зицер преко Амоаха чији ударац у ситуацији 1 на 1 са голманом иде тик поред гола.
Бх. представник је потом затворио све прилазе према свом голу и мирно привео сусрет крају те заказао дуеле са азербејџанским Нефчијем.

(Независне)