Паљански баскеташи иду у Француску :: Semberija INFO ::

 

Паљански баскеташи иду у Француску


ГРАДИШКА - Екипа“Пале” шампион је финалног турнира 3×3 Републике Српске и освајач слота за челенџер “Понт ду Гард ” у Француској који се игра 1. и. 2. септембра.


Паљани у саставу Марко, Рајко и Јован Гутаљ, те Данијел Ребић у финалном сусрету савладали су са 21:20 екипу „Инвинг Утопиа“ за коју су играли Никша Милуновић, Стефан Милошевић, Александар Иветић и Ђорђе Тополовић. МВП финалног турнира, које је одигран у Арени Градишка, био је Рајко Гутаљ из шампионске екипе.

Марко Гутаљ капитен екипе, истакао је да су вјеровали у себе.

-Није било лако. Вјеровали смо у свој шут, посљедња три баскета била су тешка, на једну лопту. Ово је доказ да се на Палама и сарајевско-романијској регији игра добар баскет, рекао је Гутаљ одмах по завршетку финалног сусрета.

Финални турнир окупио је осам екипа из Српске, а треће мјесто припало је екипи „ Прњавор“ у саставу Дејан Лазић, Дејан Јовановић, Александар Петровић и Марко Слијепчевић, који су били прошлогодишњи шампиони.

Током лигашког дијела караван је прошао кроз 23 локалне заједнице одиграно је 488 баскета, заиграла су 623 играча и 310 тимова.

Најбољи стријелац након лигашког дијела је Стефан Милошевић са 469 поена. Овогодишњи караван у баскету добио је виши ниво бодовања од стране Међународне кошаркашке федерације – ФИБА , а подржан је од предсједника Републике Српске, Mинистарства породице, омладине и спорта Српске“.


Глас Српске