УСПЈЕШНО ЗАВРШЕН ЈОШ ЈЕДАН "BIJELJINA HANDBALL CUP“: Ко је био најуспјешнији? :: Semberija INFO ::

 

УСПЈЕШНО ЗАВРШЕН ЈОШ ЈЕДАН "BIJELJINA HANDBALL CUP“: Ко је био најуспјешнији?



У Бијељини је од 18. до 20. августа одржан седми по реду међународни турнир у рукомету„Bijeljina Handball Cup 2023“. Ову, већ традиционалну смотру младих рукометаша са великим успјехом организује Рукометни клуб „Бијељина“.

Ове године у Бијељини се окупило преко 1300 такмичара из 70 клубова из седам земаља: Србије, Хрватске, Црне Горе, Словеније, Аустрије, Украјине и Босне и Херцеговине. Подсјећања ради, на прошлогодишњем издању турнира учествовало је хиљаду такмичара из 58 клубова.



Турнир је званично отворен у суботу, 19. августа свечаним дефилеом екипа учесница на стадиону Етно села „Станишићи“ а част да такмичење прогласи отвореним припала је градоначелнику Града Бијељина, Љубиши Петровићу. Промотори овогодишњег издања „Bijeljina Handall Cup“ били су прослављени рукометни асови из Србије, Иван Лапчевић и Недељко Јовановић.



Након завршетка такмичења проглашени су најуспјешнији појединци и екипе. Најбољи млади рукометаши по годиштима: 
2011 - Емир Мулић, РК „Слобода“ Тузла, 
2010 - Борис Јовићевић, РК „Будућност“ Подгорица, 
2009 - Павле Капор, РК „Бијељина“, 
2008 - Лазар Слијепчевић, РК „Козара“ Градишка, 
2007 - Филип Кеше, РК „Радовљица“ (Словенија) и 
2006 - Алекса Вучић, РК „Херцеговина“ Невесиње. 
У женској конкуренцији најуспјешније су биле: 
2010 - Анастасија Кнежевић, РК „Зета“ Подгорица, 
2008 -  Кристина Вучаница, РК „Зрински“ Мостар и
2006 - Габријела Новак, РК „Зрински“ Мостар.

У мушкој конкуренцији најуспјешније су биле сљедеће екипе: 2006 - РК „Херцеговина“, 2007 - РК „Радовљица“, 2008 - РК „Козара“, 2009 - РК „Бијељина“, 2010 - РК „Будућност“ и 2011 -  РК „Слобода“ док су рукометашице сљедећих екипа оствариле најбољи пласман: 2006 - ЖРК „Зрински“ – Чаковец, 2008 - ЖРК „Зрински“ – Чаковец и 2010 - РК „Зета“.



Богдан Ранкић, предсједник РК „Бијељина“ и један од стубова организације овог турнира изразио је задовољство што је све протекло у најбољем реду.

-„Bijeljina Handall Cup“ је постао незаобилазан рукометни догађај за све школе рукомета у региону. У односу на прошлу годину, сада смо имали око 300 такмичара више. То нас радује, то је пут којим желимо ићи. Захвалио бих се свима који су нам помогли да све прође у најбољем реду и да Бијељину представимо у најбољем свјетлу“, изјавио је Ранкић за „Семберија ИНФО“.


Семберија инфо