ШК “СВЕТОЗАР ГЛИГОРИЋ”: ПРВА ЛИГА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У ШАХУ ЗА СЕНИОРЕ, ЖЕНЕ И ОМЛАДИНЦЕ :: Semberija INFO ::

 

ШК “СВЕТОЗАР ГЛИГОРИЋ”: ПРВА ЛИГА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У ШАХУ ЗА СЕНИОРЕ, ЖЕНЕ И ОМЛАДИНЦЕ



Шаховски клуб „Светозар Глигорић“ Бијељина једини је од Крајине до Херцеговине наступио у све три конкуренције и постигао запажен резултат. У периоду од 14. до 19. августа 2023. године у Бијељини је одржана је Прва лига Републике Српске у шаху. Треће мјесто и бронзана медаља припала је сениорској конкуренцији у којој су учествовали кадети од 13 до 16 година.

За екипу су наступали: Сањин Чулум, Алекса Алимпић, Мирко Шајин, Емануел Лазић, Карло Павичић, Радо Миловановић, Душан Козомара и Ђорђе Лукић. Значајан успјех остварили су Емануел Лазић са освојених осам поена из девет одиграних партија и ВМ Далибор Стојановић са освојених шест поена.

Женска конкуренција такође је освојила бронзану медаљу, а за њу су наступале омладинке до 18 година и то: Анастасија Станкић, Ђурђица Козомара и Слађана Лукић. Омладинска екипа кадета од 12 до 18 година освојила је друго мјесто. Представљали су је: Душан Козомара, Ђурђица Козомара, Ђорђе Лукић, Радо Миловановић и Анастасија Станкић.

​Такозвани Фишеровски резултат имао је Радо Миловановић са освојених 7 поена из 7 одиграних партија чиме је остварио успјех као најбоља трећа плоча, а поред њега и најбоља друга плоча Ђорђе Лукић са 6,5 поена из седам партија.