Кошаркаши Србије послије прве фазе СП: Три од три, први циљ испуњен :: Semberija INFO ::

 

Кошаркаши Србије послије прве фазе СП: Три од три, први циљ испуњен


Кошаркашка репрезентација Србије завршила је данас прву фазу такмичења на Свјетском првенству у Манили са три побједе.

Кина, Порторико и на крају Јужни Судан су тимови од којих су "орлови" били бољи на почетку Мундобаскета.
Србија је у просјеку своје ривале побјеђивала са 30 разлике: Против Кине било је +42, против Порторика +17, и на крају против Јужног Судана плус +32.

Уколико бисмо из цијеле анализе избацили друго полувријеме против Порториканаца, рекли бисмо да су изабраници Светислава Пешића били беспрјекорни.

Ипак, тих нешто лошијих 20 минута догодило се у правом тренутку за наш тим. Никола Милутинов је рекао послије сусрета са Порториком да се нисмо опекли, што је у суштини на крају и најважније.

Богдан Богдановић у прва два дуела јесте био двоцифрен, али је у трећем био на свом нивоу. Погађао је шутеве, разигравао екипу и на крају је био надомак "дабл-дабл" учинка: 23 поена и девет асистенција. Никола Милутинов је остварио два "дабл-дабл" учинка у првој фази СП, а Никола Јовић је уз два признања за играча утакмице показао да је будућност српске кошарке.

Радује то да Србија има расположене играче у нападу, али и у одбрани.

Тренерски печат је видљив, агресивни приступ од првог до 40. минута.

Слиједи друга фаза, која аутоматски повлачи за собом и веће изазове. Први противник ће у петак бити селекција Италије, са којом су играли претходне двије године, и исходи су и више него познати, преноси Тањуг.

Прво су од Италијана поражени на олимпијском квалификационом турниру у Београду, а онда прошлог љета у осмини финала Еуробаскета у Берлину. Српска јавност каже: Вријеме је за реванш.

"Азури" неће бити у саставу у ком су били у протекле двије године. Нема Нико Мениона и Данила Галинарија, али су ту играчи попут Симоне Фонтекија, Акиле Полонара, Марка Списуа и Стефана Тонута.

Други ривал у наредној фази биће селекција Доминиканске Републике. Доминиканци су били беспрјекорни у групи А. Прво су савладали Филипинце на отварању турнира, потом су направили изненађење против Италије, и на крају побједа против Анголе за максималних 3:0 у првој фази.

Звијезда тима је кошаркаш Минесоте Карл Ентони Таунс, а велику пријетњу у нападу представља и бек Андрес Фелиз који наступа у шпанској лиги за екипу Хувентуда.

Мечеви друге фазе СП на програму су у петак и недјељу. Сви се надају да ће Србија успјешно пребродити и наредни испит, а онда слиједи завршна фаза и мечеви у "Мол оф Азија арени".

(Танјуг)