Мостарска трагедија у Енглеској: Зрињски пао у 94. минути :: Semberija INFO ::

 

Мостарска трагедија у Енглеској: Зрињски пао у 94. минути


FOTO: facebook.com/hsk.zrinjski
Фудбалери Зрињског били су надомак још једне европске сензације.

Након спектакуларне побједе прије 14 дана над АЗ Алкмаром (4:3), фудбалери Зрињског били су надомак још једне сензације у Европи. Сјајно су се држали на “Вила Парку“ против Астон Виле у утакмици другог кола Лиге конференција, држали 0:0 за све до 94. минуте, али онда су примили погодак. Каква штета. Све су свему Мостарци су се у сјајном свјетлу представили против бившег првака Европе и седмоструког шампиона Енглеске. Иначе, утакмицу са трибина је пратио и Принц Вилијам који је познат као велики навијач Астон Виле.

Мајсторски се бранио Зрињски, али на крају ипак није одбранио. Феноменалан је био голман Марко Марић који је имао неколико сјајних интервенција.

Зрињски се није препао реномираног противнка, те је издржао почетни притисак домаћина. Вила је на старту имала неколико опасних напада, али голман Марић није имао потребе да интервенише. У 12. минути велика шанса за бх. шампиона. Тичиновић је сјајно пробио по страни, пронашао је Немању Билбију чији ударац са свега пар метара феноменално брани Мартинез. Права штета, Зрињски је могао шокирати вишеструког првака Енглеске.

У 25.минути покушао је Тичиновић, али је лопта отишла преко гола. С друге стране, енглески премијерлигаш као да је био изненађен отпором Мостараца, тако да готово да нису имали рјешења у нападу. Одбрана Зрињског дјеловала је веома сигурно у првом дијелу у којем су домаћи офанзивци били готово па безопасни. Најбољу шансу имао је Заниоло који је у 40.минути покушао маказицама, али Марић је сјајно одбранио. Мостарски тим је полувремену имао феноменалних 0:0.

Унај Емери на старту другог дијела одмах прави троструку измјену, ушао је и најбољи играч Оли Воткинс, као и Даглас Луис. Очекивано, домаћи су кренули на све или ништа. Притискали су све више и више, а у 54.минути судија је показао на пенал. Ипак, након гледање ВАР-а, поништио је одлуку, јер је видио да Јаковљевић није играо прво руком, него га је прво лопта погодила у главу.

У 58.минути Марић успјева некако зауставити један опасан покушај домаћина, а исти случај је био и у 61. минути када је зауставио Легленов ударац са неколико метара. У 69.минути сјајни Марић поново феноменално брани далекометни шут Конзе, а минут касније зауставља и покушај Тилеманса.

До краја се Зрињски херојски бранио. Ипак, у 94.минути шок. МекГин је главом у готово посљедњем нападу забио за побједу, У другој утакмици групе Е АЗ Алкмар је савладао Легију са 1:0. На табели све четири тима имају по три бода.

(Независне)