Србија пред вратима Европског првенства: Савладана Црна Гора :: Semberija INFO ::

 

Србија пред вратима Европског првенства: Савладана Црна Гора


Foto: Tanjug
Репрезентација Србије савладала је Црну Гору у Београду резултатом 3:1 и тако себе знатно приближила Европском првенству.

Чини се да је Пикси научио своју лекцију из утакмице против Мађара тако да себи сада није дозволио луксуз да капитена српске репрезентације Душана Тадића остави на клупи и ову утакмицу. И ко би рекао, све је ишло кроз Тадићеве ноге, а на крају сваке акције налазио се Александар Митровић који је то претварао у гол и то два пута у 9. и 73. минути. Но, да Митар ниј шкрт показао је у 77, минути када је асистирао Тадићу који је погодио за коначних 3:1.

Изгледало је вечерас већину ствари боље, осим те одбране, која чини се, чим мало буде притиснута капитулира. Поготово то брине у колико се Србија нађе, а све су шансе сада да хоће, у авиону за Њемачку како ће то дјеловати на Еуру. Јасно је да његује игру са тројицом штопера, али чини се да не може да нађе трио који му треба. Једино што нема дилеме јесте да се Страхиња Павловић налази у било којој од тих комбинација.

''Орлови'' су тако овом побједом направили велики корак ка Европском првенству, пошто имају пет бодова више од трећепласиране Црне Горе, па је за пролаз на Еуро 2024 довољан и бод у посљедњем колу против Бугарске у Београду.

 (Танјуг)