Пораз Партизана у Атини :: Semberija INFO ::

 

Пораз Партизана у Атини


FOTO: Facebook/Olympiacos B.C.
Кошаркаши Партизана изгубили су синоћ од екипе Олимпијакоса у утакмици четвртог кола Евролиге у дворани ''Мира и пријатељства''.

Резултат након продужетака био је 98:94 у корист грчког великана, а  екипа Жељка Обрадовића приморана је да се у Београд врати празних руку.

Послије четири кола екипа Олимпијакоса има учинак од двије побједе и два пораза, а Партизан једну побједу и три пораза.

Најефикаснији у тиму Партизана је био Зек Ледеј са 18 поена, један мање је имао Пантер, док је Смаилагић убацио 16 поена.

Добро је кренула утакмица за ''црно-бели'' који су имали предност од 8:5, послије предности Олимпијакоса од 5:3. Партизан је предност стекао послије тројки Каминског. Нажалост по екипу из Београда послије тога је услиједила серија Олимпијакоса од 8:0, којим је доста кумовао и скок у нападу, сличан проблем који се јавио и у утакмици против Барселоне.

Мучио се Партизан са игром у одбрани у тим тренуцима. Серију домаћих је тада прекинуо Зек Ледеј који је био најрасположенији у гостујућој екипи, а постизао је поене и из неких немогућих позиција.

Успио је Партизан до краја првог квартала да смањи на 24:20, послије Доужера, али је Никола Милутинов на крају успио да доведе предност Олимпијакоса на 28:21.

У другој четвртини је Олимпијакос додатно појачао енергију у одбрани, а изабраници жељка Обрадовића су доста тешко долазили до поена. Предност Олимпијакоса се повећавала и у једном тренутку у овом кварталу је била чак +12.
Остаје жал за поразом, пошто су ''црно-бели'' пред улазак у посљедњу дионицу имали 10 поена предности, након одличне игре Смаилагића, Ледеја и Анђушића у трећој четвртини, када су успјели да анулирају заостатак од 12 поена. Али, због недостатка високих играча у финишу и појединих дискутабилних одлука на обе стране терена, платили су данак у последњих 15 минута. Главни играчи грчког тима били су Ларенцакис и Милутинов, који су постигли велики број поена са "црте". А, добра релизација шута са пенала, била је и кључ побједе домаће екипе вечерас (33/36).

"Доста круцијалних момената је одлучило утакмицу, ако играте добро и имате два центра која имају одчине утакмице, а они изађу због фаулова... Ако погледате статистику, играли су заједно 32 минута. Играли смо осам минута без високог човека и пет минута у продужетку, значи 13 минута смо били без великог човека. То је у кошарци живот", истакао је Обрадовић. 

Сљедећа утакмица ''црно-белих'' је против вјечитог ривала Црвене звезде на свом терену, док ће екипа из Пиреја играти против Ефеса.

(Независне)